'Engelliler topluma emanettir'

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ile birlikte AÇSHİM Umut Yıldız Çocuk Evi, Zihinsel Yetersiz Çocu

GÜNDEM 3.12.2018 17:17:00 0

Engelli olmanın bir suç, bir kabahat, utanılacak bir durum olmadığını söyleyen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “Allah’ın verdiği bir durumdur. Bunu bu şekilde kabul edeceğiz. Aslına bakarsanız engelliler topluma emanettir. Bizim, engellilerimizle çok iyi ilgilenmemiz lazımdır. Onların hayatlarını olabildiğince kolaylaştırmak için elimizden gelen bütün imkânları seferber etmeliyiz” dedi.

 

“BÖYLE BİR DÜNYA ARZU EDİYORUZ”

 

Engellilerin, hiçbir engeli yokmuş gibi toplumun içerinde yaşayan bireyler olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım “Bildiğiniz gibi devletimiz epeyce bu konularda mesafe kat etti. Eskiden aileler, engelli çocuklarını evlerinde saklarken artık dışarı çıkarıyorlar, eğitim almalarını sağlıyorlar. Hayata katılabilmek, toplumun içerisinde yaşayabilmek engellilerimizin de en doğal hakkıdır. Bunu aslında hiç söylemeye bile gerek yoktur. Engelli olan ve engelli olmayan, kadın ve erkek ortak bir yaşam oluşturmamız lazımdır. Böyle bir dünya arzu ediyoruz. Böyle bir dünyaya gözümüzü açmak istiyoruz” dedi.

 

“HERKESİN ELİNDEN GELENİ YAPMASI LAZIM”

 

Tüm engelli vatandaşların toplumun içerisinde hayatlarını daha rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Vali Yıldırım “Tabi ki belediyelere çok iş düşünüyor. Belediyelerimizin bu anlayışla, bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Kamu binalarını erişilebilir hale getirme gayretimiz devam ediyor. Eksiklerimiz mutlaka var. Eksiklerimizi tamamlama gayreti içerisindeyiz. AVM’lerin de bu bilinçle yapılması lazımdır” dedi. Caddelerin, sokakların bu bilinçle inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım “Hatta aklımıza gelen her yerin bu anlayışla düzenlenmesi lazımdır. Eğer bunları yapabilirsek engellilere olan borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmiş oluruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ