'Bunlar siyasetin sipsisi'

AK Parti'deki aday adaylığı süresine hafta sonu dahil olan İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile 11'e çıkan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylar

GÜNDEM 2.12.2018 17:05:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın görevi süresince esnafa yaptığı kötülüklerle tarihte esnaf düşmanı başkan olarak anılacağını söyleyen Erkılınç, 4 buçuk yıl boyunca esnafı unutan Vahap Akay’ın seçime sayılı günler kala yaptığı esnaf ve ev gezilerini göz boyama olarak nitelendirdi.  Erkılınç “Geçtiğimiz yıl Çerkezköy Belediyesi’nde çalışmadığı halde müdürlerinin ve başkan yardımcılarının yakınlarına ödenen haksız maaşların hesabını müdürlerine sordun mu? Birileri Çerkezköy’ü kendi babasının işletmesi olarak görüyor olabilir. Vahap Akay’ın Çerkezköy Belediyesi’ni ne olarak gördüğünü merak ediyorum” dedi.

 

AKAY’I ELEŞTİRDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ü de belediye Eski Başkanı Ali Ertem gibi halkı tehdit etmekle itham eden Erkılınç, AK Parti’nin kendisini aday göstermesi halinde Çerkezköy Belediyesi’nden harcanan haksız her kuruşun hesabını soracağını, boşa harcanan her kuruşu, kuruşu kuruşuna belediyenin kasasına geri alacağını, bu paralarla da Kayseri’den getirteceği sucukları belediye önünde halka ücretsiz dağıtacağını kaydetti. Vahap Akay’ın başkan olmadan farklı bir kişilik, başkan olduktan sonra ayrı bir kişiliğe büründüğünü söyleyen Erkılınç, Akay’ın partisinin genel başkanı dururken, partisinden bir isimle birlikte genel başkana bayrak açtığını, bunu da CHP Genel merkezinin bildiğini ve görmezlikten gelmeyeceğine inandığını belirterek “Eminim ki genel merkez de seni aday göstermeyerek sana hak ettiğin mükafatı verecektir. CHP’yi karıştırdığın gibi yaptığın memleket ayrımcılığıyla da Çerkezköy’ü ikiye bölüyorsunuz” dedi.

 

“SİNSİ BİR OYUNUN SİPSİSİ”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Kapaklı Belediyesi ile adeta yarış haline girdiğini, İmar Müdürü Mehmet Aksoy’un keyfi uygulamalarıyla Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile imar konularında adeta yarıştığını söyleyen Erkılınç, imamlıkta da Mandalı ile Akay’ın yarıştığını kaydetti. Salı günü Ankara’da AK Parti Genel Merkezine gideceğini, ayrıca TBMM’de AK Parti grup toplantısına katılacağını kaydeden AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Erkılınç, burada AK Parti’nin en etkili ve en yetkili isimlerine siyaset adına Çerkezköy’de dönen dolapları, parti içindeki son dakika hamleleriyle Ali Cengiz oyunlarını bir bir anlatacağını, adaylığın kendisine verilmesi durumunda Çerkezköy’de kaybedilen 5 yılın AK Parti’li belediyecilikle 1 yılda geri kazandırılacağını ifade etti. Erkılınç hafta sonu istifa eden AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin istifasına paralel istifasını kamuoyuna duyuran Süleyman Kozuva’nın istifa etmesini sinsi bir oyunun sipsisi olarak nitelendirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU