Kozuva belediye başkanlığı için istifa etti

Çerkezköy Belediye Başkanlığı için günlerdir adı aday adayları arasında zikredilen Süleyman Kozuva'nın sessizliğini bozarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden

GÜNDEM 30.11.2018 21:27:00 0
Kozuva belediye başkanlığı için istifa etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen, Erdoğan’ın birçok konuşmasında örnek iş adamı olarak lanse ettiği Süleyman Kozuva’nın aday adaylığı AK Parti’de hem şaşkınlık hem sevinçle karşılandı.

 

10-2 KAZANMIŞTI

 

Kozuva’nın istifasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na ise en yaşlı üyesi sıfatıyla yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Seçkin’in vekalet edeceği kaydedildi. Önceki dönemde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Dursun Ali Tever ile girdiği seçimleri 12-0 alan Süleyman Kozuva, 1 Nisan’da yapılan seçimlerde de Rahmi Yılmaz’ın karşısında 2 grubu kaybederek 10-2 seçimin galibi olmuştu.

 

ADAY ADAYI SAYISI 11’E ÇIKTI

 

Kozuva’nın aday adaylığı süreci günlerce Çerkezköy’de tartışılmış, ama Kozuva sessizliğini korumuştu.  Kozuva’nın bu süreçte nasıl bir politika izleyeceği merak edilirken, adaylığının açıklanması durumunda AK Parti’deki denklemlerin nasıl şekilleneceği ise ayrı bir merak konusu oldu. 10 yıl aradan sonra CHP’ye kaptırılan Çerkezköy Belediyesi’ni Vahap Akay’dan almak için her türlü argümanı kullanan AK Parti’nin yerel seçimlere hangi isimle gideceği merak konusu olmuşken, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe de son dakika istifa ederek Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Yılmaz Erkılınç, eski kadın kolları Başkanı Nuran Yeşil, Ahmet Yıldız, Hasan İşcan, Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Orhan Aras, Hanifi Belindir, Göksel Bozdağ, Ali Dönmez ve Abdullah Öğe’nin ardından Süleyman Kozuva’nın da aday adaylığı başvurusu yapması ile birlikte AK Parti’nin aday adayı sayısı 11’e çıktı.

 

KİMİN ETRAFINDA KENETLENECEĞİ MERAK EDİLİYOR

 

AK Parti’nin kimin etrafında kenetleneceği, ya da geçmiş dönemde Ali Ertem’in adaylığının açıklanmasıyla birlikte AK Parti’de yaşanan Faruk Korkmaz krizine benzer bir krizin bu dönem de yaşanıp yaşanmayacağı merak edilirken, gözler partilerin son dakika adaylarının netleşmesine çevrildi.  Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çerkezköy’de aday çıkarıp çıkartmayacağı da seçimin kaderini belirleyecek etkenler arasında yer alıyor.

 

TOBB YASASI DEĞİŞTİ

 

TOBB Yasası’nda yapılan değişiklikle Süleyman Kozuva’nın aday gösterilmemesi veya aday gösterilip de seçimi kaybetmesi durumunda oda başkanlığı görevine geri dönüp dönmeyeceği de merak ediliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ