Gürkan: İlla belediye sizde mi olmalı?

Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaşanan doğal afeti siyasi malzemeye dönüştürenlere seslenerek "Edirne'nin altyapı sorununu çö

GÜNDEM 29.11.2018 17:27:00 0
Gürkan: İlla belediye sizde mi olmalı?

Edirne’de başlayan sağanak yağışın bir doğal afete dönüştüğünü dile getiren Gürkan, “Meteoroloji 100 kilogramın üzerindeki yağışları aşırı yağış olarak değerlendiriyor. Türkiye’de su konusunda yetkili kurum olan DSİ’de dere yatakları ve nehirlerin ıslah çalışmalarında Q50, Q500, Q100 gibi rakamlarla çalışmalar yapıyor. Bir DSİ uzmanından aldığımız bilgiye göre bu Q 10 bin’e yani 10 bin yıllık bir yağış hesaplamasına giren bir yağış miktarı. Meteoroloji Türkiye’de 1930 yılından beri kayıt tutuyor. Edirne’de de 1930 yılından bu yana en çok yağışın tespit edildiği yağış bu oldu. Bundan önce 1953 yılında metrekareye 110 kilogram düşen bir yağış var. Bu yağış onunda üzerinde Edirne Mekezde 128, 5 kilogram, Süloğlu ilçemizde ise 195, 6 kilogram. Tabi Süloğlu bizden daha da yukarıda olması nedeniye bütün bu yağış da Edirne’ye doğru akarak geldiği için bugüne kadar görmediğimiz bir şekilde Oğulpaşa’dan başlayarak; Sazlıdere, İskender Köy, Kırıklareli Kavşağı bölgesi de yağış altındaydı. Öncelikle Edirne’mize geçmiş olsun diyorum.  Gerçekten çok büyük bir doğal affet yaşadık. Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, AFAD bütün ekipler, bütün imkanlarıyla çok gayretli bir şekilde çalıştı dedi.

 

“NE KADAR AHLAKİ VE VİCDANİDİR ?”

 

Çağrı merkezinin gelen şikayetleri alarak ekiplere ilettiğini aktaran Gürkan, “Bugün itibariye evleri bodrum katlarda olup su basan 16 aile 2 gündür belediyemiz tarafından otellerde konaklatılmaktadır. Sayın Valimiz ile birlikte İskender Köy’de dere yatağında araç içinde mahsur kalan bir vatandaşımız için yardıma gidilmiş bu yardıma giden kaza kırım aracımız sel nedeniyle yan yatmıştır. Bu aracımız da çıkarıldı. 48 saattir durmadan çalışan personelime teşekkür ediyorum. Selden dolayı bu aracın yan yatması bazı siyasi çevreler tarafından alay konusu olmuştur. Ama bilsinler ki onların başına bir şey gelirse İtfaiye ekiplerimiz yardım için hazırdır. Bu bir doğal affettir. Oğulpaşa’da 78 yaşındaki bir ağabeyimiz maalesef vefat etmiştir. Bu dalga geçilecek yada siyasi malzeme yapılacak bir konu değildir. Bunu siyasi malzeme konusu yapmaya başladığınızda İstanbul’da selde 34 kişinin öldüğünü, Ankara’yı konu yapabiliriz ama doğal afetlerde bunu konu etmek ne kadar ahlakidir, vicdanidir?” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU