Sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu toplantısı Tekirdağ Valisi be Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 29.11.2018 16:44:00 0
Sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, TİM Başkanı İsmail Gülle, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, , Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Saffet Üresin, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Trakya’nın ticaret ve sanayi odaları temsilcileri, ticaret borsası yetkilileri, organize sanayi bölgelerinin yetkilileri ile iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konuları görüşüldü.

 

“SORUNLARINIZI DİLE GETİRMENİZİ BEKLİYORUZ”

 

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Aziz Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada “Ülkemizin ve Trakya’nın sorunlarının ele alınacağı bu toplantıda sizlerin değerli katkılarını bekliyoruz. Burada konuşacağımız sorunlar bütün Türkiye’ye şamil sorunlar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca belirlenen 11 başlığı birazdan teker teker tartışacağız ve çözüm önerileri sunacağız. Üretimin içinde olan sizlerden sorunlarınızı bütün açıklığıyla dile getirmenizi bekliyorum” dedi.

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALINDI

 

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, Trakya’nın son yıllardaki ekonomik gelişim süreci hakkında kısa bir bilgi verdi. Toplantıda Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından yapılan “Sanayicimizin Geleceği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı sunumun ardından, “Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi), Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı,  Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma,  Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar, Ekonomik Belirsizlik” gibi gündem maddeleri görüşüldü. Toplantı katılımcıların konuyla ilgili çözüm önerileri de alındı.

 

Haber / Yakup KARATEPE