'Güzergah sorununun çözülmesini bekliyoruz'

Aynı zamanda Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini yürüten S.S. 41 nolu Kapaklı Halk Minibüsleri Kooperatifi eski Başkanı Hasan Dükanlı, yaptığı basın açık

GÜNDEM 27.11.2018 17:02:00 0

Bu konudaki sıkıntıları dile getirmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan  4 kez randevu talebinde bulunduğunu fakat randevu alamadığını söyleyen Dükanlı, “Son dönemlerde Kapaklı ve Çerkezköy’ü düşman gibi bir duruma getirdiler. Suriyelilerin bile rahatça gezdiği ülkemizde Kapaklı’dan Çerkezköy’e gitmek için işkence çekiyoruz” dedi. Güzergah sıkıntısının kanayan bir yara olduğunu dile getiren Dükanlı, “Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte UKOME kuruldu.  UKOME sadece Tekirdağ’da değil, diğer bazı illerde de kuruldu ancak Tekirdağ’da bu güzergah sorunlarını bir türlü çözemedik” dedi. S.S. 41 Nolu Kapaklı Halk Minibüslerinin Çerkezköy’de Atatürk Caddesi’ni kullanamadığını anımsatan Dükanlı “Atatürk Caddesi esnafın yoğun olduğu caddelerden birisidir. Sarı minibüslerin trafiği aksattıklarını söylüyorlar. UKOME ve Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak Yıldızkent kavşağındaki yoğunluğa bakmadan oraya iki minibüs güzergahını aynı yere sokuyor. Kapaklı ve Çerkezköy kardeş belediyedir. Ama Kapaklı’dan, Saray’dan gidenler sanki Çerkezköy’e pasaport ile girecek” dedi.  

 

“15 KİLOMETRE GEZDİRMEYE KİMİN HAKKI VAR?”

 

Bu güzergah sorununun çözülmesinin beklediklerini ifade eden Dükanlı “Bu seçimden önce düzeltilmezse, Kapaklı vatandaşı bunu cezasını ve faturasını keser” dedi. Pınarça’dan 3 kilometre uzaklıktaki Çerkezköy’e giden vatandaşların 15 kilometre dolanması gerektiğini, vatandaşları 50 dakikada Çerkezköy’e gidebildiğini kaydeden Dükanlı “3 kilometre yol gidecek olan bu insanları 15 kilometre gezdirmeye kimin hakkı var” dedi.

 

“BU SORUN ESNAFIN, MİNİBÜSÇÜLERİN VE HALKIN SORUNU”

 

KapaklI’dan giden minibüslerin Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne ve otogara girmesinin yasak olduğunu kaydeden Dükanlı, bunun da önemli bir sorun olduğunu kaydetti. Güzergah sorununun Kapaklı ve Çerkezköy’ün sorunu olduğunu söyleyen Dükanlı, “Bu sorun esnafın, minibüsçünün ve vatandaşın sorunudur. Kadir Albayrak tekrar aday olursa insanların karşısına nasıl çıkacak?” dedi.

 

OTOGARA GİRİŞLER YASAKLANDI

 

Toplu taşıma araçlarının hiçbir zaman trafik yoğunluğu oluşturmadığını dile getiren Hasan Dükanlı “Ne kadar toplu taşıma aracı geçerse özel arabalar o kadar azalır. Belediyelerin bir araya gelerek bu sorunu düzeltmeleri gerekiyor. Çerkezköy Devlet hastanesine araçlar pasaport ile mi girsin. Çerkezköy otogarına da Kapaklı minibüslerinin girişleri yasaklandı. Bir ilçenin otogarına girip çıkmak neden engel? Bu konuda Çerkezköy esnafının da neden sessiz kaldığına da anlam veremiyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU