Kod Akademi Çocuk Stem Lab takımı ile bir araya geldi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ'ı First Lego Lig'de temsil edecek olan Süleymanpaşa Belediyesi Kod Akademi Çocuk Stem Lab takımı ile Bilim Kahramanları Derneği tarafından d?

GÜNDEM 27.11.2018 15:58:00 0
Kod Akademi Çocuk Stem Lab takımı ile bir araya geldi

Süleymanpaşa Belediyesi Kod Akademi Çocuk Stem Lab takımı, düzenlenen organizasyonda Teknopasha adını verdikleri ekipleri ile uzaya gidildiğinde neler yapılabileceği konusunda proje hazırladıklarını ve her geçen gün projelerini geliştirdiklerini belirterek Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile uzayda yaşam projelerinin detaylarını paylaştı.

 

TASARLIYOR VE ÜRETİYORLAR

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Onlar için boş zaman kavramı yok. Onlar için kötü alışkanlık, gereksiz uğraşlar söz konusu olamaz. Onlar çok şanslı; çünkü yolları, toplam öğrenci sayısı 2 bini aşan Süleymanpaşa Belediyesi kod akademisi ile kesişti. Atölyemizde düşünüp tasarlıyor ve üretiyorlar. Uzaya gidildiğinde neler yapılabileceği konusunda projelerini her geçen gün daha iyi bir noktaya getiriyorlar. Onlar Süleymanpaşa'nın çocukları, onlar farklı" sözlerine yer verdi.

 

KOD AKADEMİ ÇOCUK STEM LAB PROJESİ

 

10 Ekim 2016 tarihinde faaliyete başlayan Bilimin Eğlenceli Hali projesiyle kod akademi çocuk STEM laboratuarının kurulduğu ve şu an 2 bini aşmış öğrenci sayısıyla faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Atölyede  "öğrenerek, uygulayarak ve sonuçlarının çıktısını alarak" deneyimleme teknikleri kullanıldığı kaydedilirken temelden başlayan eğitimlerle elektronik kaynak kullanımında "kodlamanın algıya yerleşmesi, kod yönetmesi, sonuç üretmesi" ile süreci başlatıldığı bildirildi.

 

STEM LABORATUVARI

 

STEM laboratuvarı olmak için başlatılan süreç teknolojinin, bilimin, matematiğin ve mühendisliğin ihtiyacı olan ortak çalışma platformunun temelini oluşturduğu belirtildi. Bu anlamda eğitim sürecine dahil olan her çocuğun matematiksel ve mantıksal işlem, geometri, analitik geometri konularıyla birlikte teknik İngilizce terimleri, temel elektrik, temel elektronik, dinamik ve kuvvet sistemleri, pnömatik ve hidrolik sistemlerle çalışmayı öğrenmekte, fiziksel kaynaklarla uygulayabileceği vurgulandı. Fiziksel kaynakların bölümlendirilmiş atölyelerde bulunduğu belirtilerek atölyelerin; 3D yazıcı atölyesi, Oyun yazma laboratuarı, Elektrik devreleri atölyesi, Make block atölyesi, Araç tasarım atölyesi, Pnömatik atölyesi, Robotik atölyesi ve Arduino atölyesi olduğu açıklandı. Süleymanpaşa Belediyesi, çocuklar için hazırlanan kod atölyesindeki eğitim çalışmalarına katılımın ücretsiz olduğunu belirtilerek başvurular ve öğrenmek istenilen konular için 0 850 459 59 59 dahili 3336 numarasından bilgi alınabileceğini kaydetti.

 

Haber / Seda AKYOL