AK Parti 40 adayını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile Kırklareli Belediye Başkan Adayının da aralarında bulunduğu 40 adayı açıkladı. AK Pa

GÜNDEM 25.11.2018 19:01:00 0
AK Parti 40 adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Tekirdağ'da Mestan Özcan'ı büyükşehir başkan adayı olarak gösterdiğini açıkladı.

 

“BAŞARI FORMÜLÜMÜZ AYNI”

 

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda AK Parti adaylarından 40 ismi açıklayan Erdoğan “Şimdi yeni bir seçime giriyoruz. 31 Mart 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu seçim manifestomuz ile birlikte açıklayacağız. Yeni dönemin en önemli özelliği hizmet belediyeciliğini, gönül belediyeciliği ile daha üst noktaya taşıyacak olmamızdır. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren hem hükümette, hem mahalli idarelerde bu asırlık ihmalleri gidermenin mücadelesini verdik. Bir taraftan şehirlerimizin sorunlarını tek tek çözerken, diğer taraftan da belediyeciliğe yepyeni bir bakış açısı kazandırdık. Formülümüz gayet basit. Biz milletimizin aklını çelmenin değil, gönlüne girmenin peşinde olduk. Biz her şeyden önce kalpleri fethetmenin mücadelesini yürüttük. Seçimler sandıkta değil gönüllerde kazanılır veya kaybedilir. Günün 24 saati, yılın 365 günü milletimizin gönlüne girmek için çalışan AK Parti ise sandıktan istisnasız hep lider olarak çıktı. 2019 için Mart'ı için başarı formülümüz aynı” dedi.

 

İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

 

Adıyaman: Süleyman Kılınç, Amasya: Cafer Özdemir, Antalya: Menderes Türel,  Ardahan: Yunus Baydar, Artvin: Mehmet Kocatepe, Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz, Batman: Murat Güneştekin, Bayburt: Fatih Yumak, Bitlis: Nesrullah Tanğlay, Bolu: Fatih Metin, Burdur: Deniz Kurt, Bursa: Alinur Aktaş, Denizli: Osman Zolan, Diyarbakır: Cumali Atila, Düzce: Faruk Özlü, Elazığ: Şahin Şerefoğulları, Erzurum: Mehmet Sekmen, Gaziantep: Fatma Şahin, Giresun: Aytekin Şenlikoğlu, Gümüşhane: Ercan Çimen, Hakkari: Cüneyt Epcim, Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör, Karabük: Burhanettin Uysal, Kastamonu: Tahsin Babaş, Kayseri: Memduh Büyükkılıç, Kırıkkale: Mehmet Saygılı, Kırklareli: Burak Süzülmüş, Kilis: Mehmet Abdi Bulut, Kocaeli: Tahir Büyükakın, Malatya: Selahattin Gürkan, Nevşehir: Rasim Arı, Niğde: Emrah Özdemir, Ordu: Hilmi Güler, Rize: Rahmi Metin, Samsun: Mustafa Demir, Sinop: Ali Çöpçü, Şanlıurfa: Zeynep Abidin Beyazgül, Şırnak: Mehmet Yarka, Tekirdağ: Mestan Özcan, Yalova: Yusuf Ziya Öztabak.

MESTAN ÖZCAN KİMDİR?

 

Tekirdağ Süleymanpaşa’da 1973'te doğan Mestan Özcan, üniversite de dahil olmak üzere tüm tahsilini Tekirdağ'da tamamladı. Ziraat mühendisi olan ve halen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans öğrencisi olan Özcan, evli ve iki kız çocuğu babası. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Mestan Özcan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği görevini de yürütüyor.

 

BURAK SÜZÜLMÜŞ KİMDİR?

 

Kırklareli'nde 1986 yılında doğan Süzülmüş, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu üyesi olan Süzülmüş, Yeşil Beyaz İnşaat Taahhüt ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin de sahibi.  Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kırklarelispor Kulübü yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Süzülmüş, Ticaret ve Sanayi Odası'nda disiplin kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor.  Süzülmüş, evli ve İngilizce biliyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU