İYİ Parti'den 'destek açıklaması' tepkisi

Bazı oda, kooperatif ve dernek başkanlarının AK Partili aday Ali Rıza Eti'ye destek açıklamasına tepki gösteren İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı "Hukuksuz açıklama y

GÜNDEM 22.11.2018 17:34:00 0
İYİ Parti

Açıklamaya tepki gösteren İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, açıklamanın hukuksuz olduğunu kaydederek “Hukuksuz açıklama yapan oda başkanları ve yönetimleri derhal görevlerinden ayrılmalıdırlar. Bilindiği üzere yerel seçimlerle ilgili ülkemizde hızlı bir gündem yaşanmaktadır. Öncelikle başta şehrimizde olmak üzere görev almak isteyen ülkenin birliğinden yana dürüst ahlaklı tüm aday adayı arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.

 

“BU AÇIKLAMAYI DESTEKLİYORUZ”

 

Darıcı, oda başkanlarının seçilmemeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin önünün açılmasına da tepki göstererek “Kurumları temsil edenler bağımsız ve tarafsız olması gereken kurumlarını kendi çıkarları için siyasetin malzemesi yapmamalıdırlar. Yine oda ve borsa başkanlarının seçilememeleri halinde eski görevlerine dönmelerinin önünün açılmasına en gerçekçi tavır TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verilmiştir. Odaların politize olacağından ve kurumların zarar göreceği belirtilmiştir. Ülkemizin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan İYİ Parti Olarak bu açıklamayı destekliyoruz” dedi.

 

KESİN ÇİZGİ İLE BELİRLENMİŞTİR

 

Oda borsa ve birlik başkanlarının görevi ile siyaset arasında olan ayrımın kesin bir çizgi ile belirlendiğini kaydeden Darıcı “Bu çizgisinin bir defa bile aşılması halinde temsil edilen kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi söz konusu olur. Bundan en fazla kurum temsilcilerine bu görevleri emanet eden üretici, tüketici, tüccar sanayici ve esnafımız zarar görür” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ