Dış Ticaret Eğitimi kapsamında sertifikaları verildi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Lüleburgaz'da da "Dış Ticaret Okulu" eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen eğitim programı sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları verildi. Dah

GÜNDEM 22.11.2018 17:19:00 0
Dış Ticaret Eğitimi kapsamında sertifikaları verildi

Tekirdağ’da bir otelde yapılan sertifika törenine Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile birlikte kursiyerler katıldı.

 

İHRACAT KONUSUNDA FARKINDALIK YARATTILAR  

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Trakya bölgesinde büyük, orta ve küçük ölçekli birçok firmamız yer almakta ve bu firmalarımızın birçoğu ihracata adım atmaya çekinmektedir. Bu firmalar gerek personel eksikliği, gerek bilgi eksikliği, gerekse ihracat teşvikleri hakkında bilgi eksikliği sebebiyle çekinceler yaşamaktadır. Kurumumuz bu durumu gözlemledikten sonra en azından bilgi eksikliği ve cesaret noktasında firmalarımıza yardımcı olabileceğine karar vermiş ve alanında uzman eğitmenler ile Dış Ticaret Okulu'nu düzenleyerek ihracat konusunda farkındalık yaratmak adına ilk adımı attı" dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Mahmut Şahin, "Burada eğitim alan ve bu konuda çalışmak için gerekli alt yapıya sahip olan arkadaşlarımızdan atılım içinde olmalarını bekliyoruz. Dış piyasalarda doğacak her fırsatı ilk önce firmaları adına, sonra da ülkemiz adına değerlendirmelerini bekliyoruz. Yaklaşık bir ay süren eğitim sürecini tamamlayan ve sertifika alan tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve ihracat çabalarında başarılar diliyorum" dedi. Konuşmanın ardından eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından verildi.

 

'DIŞ TİCARET OKULU' EĞİTİM PROGRAMI

 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 3 yıldır düzenlenen Dış Ticaret Okulu olarak adlandırılan program 2 aşamadan oluşuyor. Teorik eğitimden oluşan ilk aşamada firmalara; Uluslararası Pazar Araştırma yöntemleri, Pazar, Müşteri ve Rakip Analizinde İnternetin Kullanımı, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, İhracat Mevzuatı, İthalat Mevzuatı, Gümrük İşlemleri, Dış ticaretin finansmanı ve ödeme şekilleri, İhracatta Krediler ve finansman araçları, İhracatta Devlet Yardımları konularında bilgiler veriliyor. İkinci aşamada ise firmalar her eğitim gününü bir basamak olarak kullanıp ihracat stratejilerini oluşturuyor ve proje çalıştayında oluşturdukları bu stratejilerini sunarak 5 gün boyunca dış ticaret istihbaratı danışmanlığı alma şansını yakaladığı belirtildi.

 

Haber / Özge MERİÇ