Üniversiteye araç ve motor hibe edildi

"Üniversite-Sanayi İş Birliği" kapsamında, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.  Trakya Üniversitesi'ne çalışır durumda bir Toyota Verso araç ile 4 adet farklı tipte motor hibe etti. Hibe ara?

GÜNDEM 21.11.2018 17:51:00 0
Üniversiteye araç ve motor hibe edildi

Araç ve 4 motor, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ndeki lisans ve lisansüstü eğitim programlarında, otomobil sistemlerinin tanınması amacıyla ve deneysel çalışmalarda kullanılacak.

 

“ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

 

Trakya Üniversitesi’ne hibe edilen bir araç ve 4 motorla mühendislik öğrencilerinin mesleki gelişimine önemli katkılar sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’ye teşekkür eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Toyota’nın, diğer sanayi kuruluşlarına da örnek olacak nitelikte bir davranış sergilediğini belirtti. Üniversite-sanayi iş birliğinin büyük önem taşıdığına değinen Tabakoğlu, eğitime verilen her desteğin karşılığının mutlaka alınacağını ifade ederek “Trakya Üniversitesi olarak, Toyota’nın araç ve motor hibelerini memnuniyetle karşılıyor, kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz için her alanda üniversite-sanayi işbirlikleri çok önemli ve değerli. Bu birliktelikler, akademik bilgiyi pratikteki uygulamalarla birleştirerek, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin özel sektöre daha yakın olmasını sağlıyor. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında önemli protokollere imza atıyor, hem üniversitemizin akademik donanımını sanayicilerin hizmetine sunuyor hem de bölgedeki istihdama ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesine önemli katkılar sağlıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu desteğin, farklı sektörlerdeki tüm sanayicilerimize örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ