Geleceği kodlayan çocuklar, etkinlikte buluştu

BSH Türkiye, Çerkezköy Üretim Tesisleri'nde UNICEF iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte çocuk haklarına vurgu yaptı.  BSH Türkiye'nin Çerkezköy'de yaşayan öğrencilere ücretsiz

GÜNDEM 20.11.2018 14:54:00 0
Geleceği kodlayan çocuklar, etkinlikte buluştu

Çerkezköy’deki çocuklar, Çocuk Haklarına dair sözleşmenin yıl dönümü olan 20 Kasım’da BSH Grubu’nun Çerkezköy fabrikasındaki AR-GE merkezinde mühendislerle birlikte çalıştı.

 

“ÇOCUKLARLA HAREKETE GEÇMEK İÇİN BİR GÜN”

 

‘Çocuklar için, çocuklarla harekete geçmek için bir gün’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar mühendislerle kısa röportajlar yapıp eğitim hakkı konusunda destek isterken, gün boyunca BSH Türkiye’nin Instagram hesabını da yönettiler. Fabrikadan canlı yayın yaparak izlenimlerini ve güne dair mesajlarını paylaşan çocuklar, mühendislere hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili kendi fikirlerini de sundu.

 

“TAŞIDIĞI ÖNEMİN FARKINDAYIZ”

 

Başarılı ve itibarlı bir şirket olmanın bir şartını da toplumsal sorumlulukların oluşturduğunun bilincinde olduklarını söyleyen BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın “BSH olarak, dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmanın hem kendimiz hem de gelecek kuşaklar için taşıdığı önemin farkındayız. Bu nedenle günlük faaliyetlerimizin bireylerin esenliğine ve içinde bulunduğumuz çevreye ekonomik, toplumsal, kültürel ve çevresel katkılar sağlaması için gereken çalışmaları yapıyoruz” dedi.

 

TÜM MESLEKLER İÇİN GEREKLİ BİR ÖN KOŞUL

 

Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle hayata geçirdikleri Geleceği Kodlayanlar (Makers of Tomorrow) projesiyle 2017’den beri teknolojiye erişimi olmayan çocuklara ve gençlere temel kodlama eğitimi verdiklerini kaydeden Sığın “Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal, kültürel ve teknolojik anlamda gelişimini desteklemek başlıca sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Teknoloji ve kod okuryazarlığını yaygınlaştırmak, yazılım alanında çocuklarımızın geleceklerine değer katmak gayesiyle yola çıktığımız bu ve benzeri projelerle gelecekte çocuklarımızın daha iyi kod yazmalarını amaçlıyoruz. Çünkü kod yazmayı bilmek geleceğin tüm meslekleri için gerekli olan bir önkoşul haline gelecek” dedi.  Proje kapsamında Çerkezköy'de 10 ortaokul ve liseyle yakın çalışılırken 9-17 yaş aralığındaki öğrencilere ve bu alanlardaki öğretmenlere eğitim verildiği belirtilerek “Proje kapsamında 2017’den bu yana 829 öğrenci ve 39 öğretmene toplamda 774 saat eğitim verildi” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU