12'nci ölüm yılında Bülent Ecevit'i andılar

Türkiye Cumhuriyetinin eski başbakanlarında Bülent Ecevit, ölümünün 12'nci yılında Kapaklı'da düzenlenen programla anıldı. Programda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Bülent Ec

GÜNDEM 19.11.2018 15:59:00 0
12

Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen çelenk sunumunun ardından anma programı Recep Güven Parkı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Bülent Ecevit anısına hazırlanan video gösteriminin ardından program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiirlerin okunması ile devam etti. Bülent Ecevit ile ilgili anılarını anlatan kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bülent Ecevit benim gönlümde her zaman bir siyasetçi değil, bir devlet adamıdır. Çünkü yazmış olduğu kelimeler çok önemli” dedi.

 

8 MİLYARA YAKIN NÜFUS VAR

 

Dünyada 8 milyara yakın nüfus olduğunu söyleyen Mandalı “Bu 8 milyara yakın nüfusun içinde Budisti var, Hristiyanı var, Müslümanı var. Dinlerle ilgili yapılan araştırmada 2 bin 200 tane din olduğu ortaya çıkmış. 8 milyar insanla bir arada yaşamak istiyorsak Mevlana gibi ‘ne olursan ol yine gel’ misali kendi içimizde yaşatmaya çalışalım” dedi.

 

“MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM”

 

Anma programında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Ben Tekirdağ’da İl Gençlik Kolu Başkanı olduğum senelerde Bülent Ecevit’in ‘ortanın solu’ sloganı ile yan yana yürüyen bir oluşum içerisinde olduk. Ama rahmetli Bülent Ecevit, 1961’deki işçilere sendikal haklar ile grev hakları vererek, üretimden gelen gücünü kullanmasının önünü açtığı için ben bir kez daha Türkiye’deki çalışanlar olarak rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN BÜTÜN BÖLGELERİ KARDEŞ”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘lider önde giden değil, yol gösterendir’ sözünü anımsatan Albayrak “İşte bu lider tarifi bana göre Türkiye’nin en önemli özelliklerinden birisi. Rahmetli Bülent Ecevit de bu tarife en iyi uyan liderlerdendir. Bizim en önemli özelliğimiz sosyal demokrat oluşumuzdur. Türkiye’nin her yeri bizimdir. Tekirdağ’da da Diyarbakır’da da görev yaparız. Ben şuna inanıyorum. Türkiye’nin bütün bölgeleri kardeş. Bu kardeşlik mozaiğinin en güzel örneği Kapaklı’da var” dedi.

 

“KAPAKLI RUHU İLE BİRLEŞMİŞLER”

 

Kapaklı’da yaşayanların sadece yüzde 13’ünün Kapaklı doğumlu olduğunu, yüzde 87’si Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen insanların oluşturduğunu söyleyen Albayrak “Ama hepsi Kapaklı ruhu ile birleşmişler. Her zaman rahmetli Bülent Ecevit’i bugünkü heyecanla bugünkü özlemle anmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun” dedi.

 

“KAPAKLI’DAN SELAM OLSUN”

 

Ulusal Gençlik Derneği Eski Başkanı Erdal Darçın da “Yüce Atatürk’ün ‘Büyük öndere matem gerekmez. O’nun fikirlerine sadakat ve bağlılık gerekir’ sözünü özümseyerek bugün Bülent Ecevit’e buradan selam göndermek istiyorum. Türkiye’ye ilk kez sendika alanları getiren, iş güvencesi ve işsizlik sigortası yasası çıkaran, işçi ve emekçi dostu Bülent Ecevit’e işçi kenti Kapaklı’dan selam olsun” dedi. Türk ile Kürdün, Alevi ile Sünninin kardeşliğini savunan, ‘cami ile cemevi bizim gözümüzde eş değerdir’ diyen, vatanı toprağı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü ulusalcılıkla pekiştiren ulusal birliğin mimarı Bülent Ecevit’in Kıbrıs’ta soydaşlarımıza yapılan katliamın önüne geçerek, barış ve huzur içinde yaşamaları için dünyayı karşısına alarak Kıbrıs barış harekatını gerçekleştirdiğini belirten Darçın “Kahpelere direnen, kesintisiz ve sürekli demokrasi için mücadele veren, demokrasi için bedeller ödeyen, Atatürk devrimlerinin ve laik cumhuriyetin ve demokrasimizin yılmaz savunucusu Ecevit’e selam olsun. ‘Kalkınma köylüden başlayacak’ diyen, köykentlerin mimarı, çiftçi ve köylünün dostu Ecevit’e selam olsun. Adı hiçbir yolsuzluk ve şaibede geçmeyen, herkesin örnek alması gereken dürüst devlet adamı Bülent Ecevit’e selam olsun. Milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın dağlarına, Ege’nin soğuk sularına yazan, emperyalizme geçit vermeyen, gerçek milliyetçi Ecevit’e selam olsun. Milyonlarını arkasından sürükleyen, dağ taşa adını yazdıran, mavi gömlekli, beyaz güvercinli, 1971 yılları Türkiye’nin umudu, halkın Karaoğlan’ı Ecevit’e selam olsun” dedi.

 

“ÇAĞDAŞ BİR GENÇLİK YETİŞTİRMELİYİZ”

 

Bülent Ecevit’in sade yaşamı ve beyefendi kişiliği ile halkın gönlünde taht kuran, hiçbir yurttaşını ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan bir lider olduğunu dile getiren Darçın “Atatürk’ün ışığında, Ecevit’in yolunda giden aydınlık yüzlü gençlerimize selam olsun. Eğer çağdaş bir toplum istiyorsak çağdaş bir gençlik yetiştirmeliyiz” dedi. Rahmetli Bülent Ecevit’in aynı zamanda yazar, gazeteci, araştırmacı yönüyle de bir kültür adamı olduğunu söyleyen Darçın, Kapaklı’ya yapılan kültür merkezinin adının Bülent Ecevit Kültür Merkezi olmasını arzu ettiklerini söyledi. Bunun üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kültür merkezinin baş mimarı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sormak istiyorum” derken, Başkan Albayrak da bundan gurur duyacağını belirterek bu konuyu görüşeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı katılımcılarla birlikte Andımız’ı okudu. Anma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Ulusal Gençlik Derneği Eski Başkanı Erdal Darçın ve vatandaşlar katıldı.

 

BEYAZ GÜVERCİN UÇURDULAR

 

Bülent Ecevit'i Anma Günü kapsamında Fotoğraf Sergisi'ne açılırken, sergide Bülent Ecevit’in fotoğrafları sergilendi. Anma programının ardından başkanlar beyaz güvercin uçurdu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU