Makedonya ve Türk yatırımları konuşuldu

Ergene Belediyesi ile Makedonya Radovis Belediyesi Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri, Çorlu Ticarete ve Sanayi Odası'nda iş adamları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda Makedonya ve Türk yatırımları hakkınd

GÜNDEM 16.11.2018 17:18:00 0
Makedonya ve Türk yatırımları konuşuldu

Radovis Belediye Meclis Başkanı Kole Çarakçiev ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar eşliğinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcısı Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Hüseyin Ersoy, Haluk Bayındır ve Meclis Üyeleri yer aldı.

 

"İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR"

 

Ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ziyarette Makedonya ve Türk yatırımları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan Makedonya Türk yatırımlarının stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Türkiye ile Makedonya arasındaki tarihi ve kültürel bağlar iki ülke ilişkilerinde olumlu rol oynamaktadır. İki ülke arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilen birçok üst düzey ziyaret ve bu ziyaretler vesilesiyle imzalanan çeşitli işbirliği anlaşmaları başta tarım, sağlık, güvenlik ve eğitim olmak üzere, birçok alanda iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için önemli zemin hazırlamıştır. Makedonya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz her geçen gün gelişmektedir" dedi.

 

TİCARET VE YATIRIM FIRSATLARI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Türkiye ve Makedonya’nın arasındaki dostluk bağının öneminden bahseden Makedonya Radovis Belediye Meclis Başkanı Kole Charakchiev, Makedonya’nın ekonomisi, ticareti ve yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kole Charakchiev, "Trakya’nın en önemli kurumlarından bir tanesi olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda siz değerli iş adamlarıyla birlikte olmaktan son derece memnunuz. Makedonya, geçmişten bu güne tarım ülkesi olma özelliğini korumaktadır. Ülkenin en önemli ihracat ürünleri; yiyecek, içecek, tütün, tekstil ürünleri, kimyasallar, demir, çelik, çimento, enerji ve ecza ürünleridir.  Ülkemize seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istenmemesi hem turizm hem de yatırım açısından son derece önemlidir" dedi. Charakchiev, konuşmasının ardından Makedonya ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler içeren sunum yaptı.

 

Haber / Özge MERİÇ