Geçmişe yolculuk yapıyorlar

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu 'Geçmişe yolculuk projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, geçmişte kullanılan araç ve gereçler ile kültürel

GÜNDEM 15.11.2018 17:50:00 0
Geçmişe yolculuk yapıyorlar

Öğrencilere kültürümüzü tanıtmak amacıyla hazırlanan  ve Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencilerini kapsayan proje kapsamında, öğrenciler ve velilerle birlikte, insanların geçmiş dönemde kullandıkları araç ve gereçler ile kültürel özellik taşıyan objeler toplandı.

 

ZİYARETE AÇILDI

 

Sorumluluğunun Şengül Yılmaz ve Meral Aktürk'ün üstlendiği proje kapsamında toplanan obje ve araç gereçler, önceki gün Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Çok Amaçlı Salonu'nda öğrenci, öğretmen ve velilerin ziyaretine açıldı.

 

TARİHİN SAYFALARINA GÖMÜLMÜŞ DURUMDA

 

Açılışta konuşan Okul Müdürü Murat Bekdaş, "Geçmişte birçok evde kullanılan hatta olmazsa olmazı olan eşyalar şimdi tarihe gömülmüş durumda. Bazıları modernize bir hal almış olsa da geçmişteki o zor şartlarda verdiği tat, şuan her şey çok daha kolay olmasına rağmen alınamıyor. Birçoğu sanki evrim geçirmişçesine değişmiş, günümüz şartlarına uygun kullanımı daha kolay daha modern bir görünüme sahip olmuş. Zamanında her evde bulunan bu eşyalar şimdi tarihin sayfalarına gömülmüş durumda" dedi.

 

TEKNOLOJİK ARAÇLAR DA DEĞİŞTİ

 

Eski teknoloji ile yeni teknoloji arasındaki temel farkın, bilginin dağıtımındaki hız olduğunu kaydeden Bekdaş "Yeni teknolojilerin sağladığı yüksek hız, bilgi miktarının artmasına da yol açıyor. Bütün bu değişimler, mikro elektronik teknolojisinin büyümesinin ve gelişmesinin bir sonucu. Başka bir deyişle, bilginin elde edilmesi ve kullanılmasında mekanik araçlardan elektronik araçlara geçiş yapıldı. Teknolojinin farklılaşması, haliyle teknolojik araçların da değişmesine yol açtı. Bu da eski ve yeni teknolojik araçlar arasında farkları ortaya çıkardı" dedi.

 

TANIMA FIRSATI BULDULAR

 

Bu proje sayesinde öğrencilerin eskiden kullanılan aletleri tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Bekdaş, projenin sorumluluğunun üstlenen dördündü sınıf öğretmenlerinden Meral Aktürk ve Şengül Yılmaz’a da teşekkür etti.

 

Haber / Özge MERİÇ