Öğrencilere deprem eğitimi verildi

Çerkezköy'de, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik deprem anında yapılması gerekenler hakkında eğiti

GÜNDEM 15.11.2018 16:05:00 0
Öğrencilere deprem eğitimi verildi

Çerkezköy Yunus Emre İlkokulu, Nurullah Narin Ortaokulu ve Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen deprem eğitimleri,  deprem simülasyonlarının düzenlendiği tır da verildi. Tır da, öğrencilere deprem anında ne yapacakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

 

12 Kasım Pazartesi günü başlayan ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği deprem eğitimlerinde, Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler de anıldı. Simülasyon eğitiminde ağırlıklı olarak öğrencilere, hayat üçgeni olarak bilinen çök, kapan, tutun pozisyonu öğretilirken bu sayede olası hayat kayıplarının önlenebileceği ve çocuklara deprem anında panik yapılmaması gerektiği anlatıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı görevlileri, düzenlenen eğitimlerin ardından öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

 

Haber / Özge MERİÇ