Osman Tabak Yerleşkesi hizmete açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi ve Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Osman Tabak Yerleşkesi, Altınova Mahallesi'nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 15.11.2018 14:17:00 0
Osman Tabak Yerleşkesi hizmete açıldı

Düzenlenen açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçmiş dönemlerde Tekirdağ Belediye Başkanlığı yapmış Mahmut Çağlıyurt, Kadir Çebi ve Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

"BENİ VE AİLEMİ GURURLANDIRDI"

 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreni, yerleşkeye ismi verilen Eski Tekirdağ Belediye Başkanı Osman Tabak’ın öz geçmişinin okunması ile devam etti. Sunumun ardından konuşan Osman Tabak’ın kızı Emel Başol "Kurtuluşumuzun 96’ncı yılını kutlarken, sosyal belediyecilik adına çok önemli bir proje olan Alzheimer Gündüz Bakımevi ve Çocuk Akademisi’nin de açılışını yapıyoruz. Bu güzel kampüse babamın adının uygun görülmesi de beni ve ailemi çok gururlandırdı" sözlerine yer verdi.

 

BİZİM GELECEĞE İHTİYACIMIZ VAR

 

Çocuk Akademisi ve Alzheimer Gündüz Bakımevi projesinin hedefini açıklayan Eşkinat, "Bizim korkuya ihtiyacımız yok. Bezginliğe tahammülümüz yok. Bizim geleceğe ihtiyacımız var. Bu coğrafyada yaşayan bütün insanlar olarak, önce birbirimize sarılmaya sonra da üretken çocuklar yetiştirmeye ihtiyacımız var. Ülkemizin üretime ihtiyacı var. Üretim için insanların özgürleşmeye ihtiyacı var. Kadınlarımızın çocuğunu, evdeki Alzheimer hastası yaşlısını bırakabileceği bir yere ihtiyacı var. İşte bu ikisini bir araya getirdiğimiz bu kampüsün özelliği şu: Burada hem yavrularımız için bir okul öncesi eğitim merkezi var hem de yaşça olgunlaşmış, son çocukluk dönemini yaşayan büyüklerimiz için bir rehabilitasyon merkezi var. Bu kompleks yapıyı Tekirdağlıların hizmetine sunduk. Bu bir modeldir. Bir başka benzer akademi binası Karacakılavuz’da tamamlanmak üzere. Muhtarlarımız da burada. Hep birlikte her mahallede buna benzer yapıları ayağa kaldırmayı hedeflemeliyiz. Bunlar çok büyük bütçeli işler değil. Ama işlevsel olarak önemleri son derece büyük. Bu nedenle, çocuklarımız ve yaşlılarımız için bu kompleksin bir model olmasını diliyorum. Önümüzdeki dönem bu modeli muhtarlarımız ve hemşehrilerimizle beraber bütün şehrimize yayalım. Bir belediye başkanı için böyle bitmiş bir eserin açılışında konuşmak bir gurur vesilesidir. İyi ki belediye başkanı olmuşum, iyi ki böyle bir hizmetin hayata geçirilmesine vesile olmuşum" sözlerine yer verdi. Eşkinat konuşmasının ardından, Tekirdağ’a önemli hizmetlerde bulunmuş olan Eski Belediye Başkanı Osman Tabak’ın anısına, kızı Emel Başol’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

VEFA GÖSTERGESİDİR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bugün Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü. Tüm vatandaşlara kutlu olmasını diliyorum. Böylesi güzel ve anlamlı tesisin açılışında emeği geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı, meclis üyelerini ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum.  Buradaki tesise Osman Tabak isminin verilmesi bir vefa göstergesidir. Osman Tabak'ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, "Çok özel bir gün, çok özel bir tesis. Bu tesiste emeği geçen başta Ekrem Başkanıma, değerli meclis üyelerine ve belediye çalışanlarımıza şükranlarımı iletiyorum. En güzeli de şehirle özdeşleşen sevgili Osman Tabak Ağabeyimizin adını burada yıllarca anacağız. Bu güzel tesisin hayırlı olmasını diliyor ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ ÇÖZDÜLER

 

Konuşmaların ardından Osman Tabak Yerleşkesi'nin açılışı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın, protokol mensupları ve Tabak Ailesi ile birlikte açılış kurdelesini çözmesi ile yapıldı. Katılımcılar, yerleşke içinde bulunan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi ve Montessori yaklaşımı ile okul öncesi eğitim verilen Çocuk Akademisi’ni dolaşarak yetkililerden tesislerle ilgili bilgi aldı.

 

OSMAN TABAK KİMDİR?

 

Bünyesinde Çocuk Akademisi ve Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’ni barındıran yerleşkeye ismi verilen Osman Tabakoğlu, Tekirdağ’da ilk kez iki defa üst üste seçilerek 1994 - 1999 / 1999 – 2002 yıllarında Belediye Başkanlığı yapmıştır. Siyaset alanında da birçok yeniliğe imza atan Osman Tabak, Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’ni (Trakya Kent) kurmuş ve Kurucu Başkanı olmuştur. Kendi tasarımı olan ‘Örümcek’ adlı çöp temizleme araçlarının, çöp konteynerleri ve belediye banklarının Tekirdağ Belediyesi imkanları ile üretilmesini sağlamıştır. Tekirdağ için gerçekleştirdiği diğer önemli projeler Asfalt Şantiyesi, Arıtma Tesisi ve Tekirdağ Spor Dinlenme Tesisi olmuştur. Tekirdağ’ın elli yıllık su rezervini karşılayabilecek ‘Su Projesi’ni hayata geçiren belediye başkanı olarak gönülleri fethetmiş ve bugüne kadar gelen hizmetleri ile Tekirdağ halkının efsane başkanı olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

 

Haber / Seda AKYOL