Pembe Prensesle Kanserde Erken Teşhis

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Kanser Tarama TIR'ı 'Pembe Prenses' Çerkezköy'e geldi. Kanserde erken teşhis yapılması amacıyla oluşturulan tam donanımlı Kanser Tarama Tır'ınÄ

GÜNDEM 12.11.2018 17:44:00 0
Pembe Prensesle Kanserde Erken Teşhis

Sağlık Bakanlığı'nın Pembe Prenses isimli mobil Kanser Tarama TIR'ı, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene ilçesindeki  vatandaşlara ücretsiz olarak kanser taraması yapacağı kaydedildi. TIR'ın açılış törenine katılan ve açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak kanserin dünyada ölüme neden olan kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci hastalık olduğunu belirtti. Palak'ın ardından konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Becerir de erken teşhisin oldukça önemli olduğunu belirtti. Açılışa katılan ve konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Sağlık Bakanlığımızın ilçemize gönderdiği Pembe Prenses TIR’ı  yaklaşık 20 gün boyunca ilçemizde görev yapacak. Kanserde erken teşhis ne kadar çabuk gerçekleşirse, tedavisi de o kadar çabuk yapılacaktır. Ben Sağlık Bakanlığımıza bu TIR’ı Çerkezköy’ümüze gönderdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

 

30 KASIMA KADAR HİZMET VERECEK

 

Kanser Tarama TIR'ının 30 Kasım tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de  dahil olmak üzere 09:00-18:00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi. Dört hekimin görev yaptığı  TIR’da  vatandaşlara ücretsiz olarak kanser tarama faaliyetleri düzenlenecek. Tarama yaptırmak isteyen vatandaşların nüfus cüzdanı ile birlikte başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi. Tüm kanser taramalarını yaptırmak isteyen vatandaşların 20-25 dakikada taramadan geçecek, ve sonuçları en kısa sürede kendisine bildirilecekği belirtildi.

 

Haber / Seda AKYOL