Makedonya Radoviş Belediye Meclisi'nden Çorlu TSO'ya ziyaret

Makedonya Radoviş Belediye Meclis Başkanı Kole Charakchiev, belediye meclis üyeleri ve Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Türkiye ve Makedonyaâ€??

GÜNDEM 12.11.2018 17:14:00 0
Makedonya Radoviş Belediye Meclisi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına düzenlenen ziyarette Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcısı Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Hüseyin Ersoy, Haluk Bayındır ve Meclis Üyeleri hazır bulundu.

 

 

TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

 

Ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Türkiye ile Makedonya arasındaki tarihi ve kültürel bağların iki ülke ilişkilerinde olumlu rol oynadığını dile getirdi. Volkan, "İki ülke arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilen birçok üst düzey ziyaret ve bu ziyaretler vesilesiyle imzalanan çeşitli işbirliği anlaşmaları başta tarım, sağlık, güvenlik ve eğitim olmak üzere, birçok alanda iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için önemli zemin hazırlamıştır. Makedonya ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz her geçen gün gelişmektedir. Muhtelif sektörlerde faaliyet göstermekte olan firmalarımızın Makedonya pazarına göstermekte oldukları yoğun ilgi neticesinde önümüzdeki yıllarda Makedonya ile dış ticaretimizin katlanarak artması beklenmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

"ÜLKE OLARAK ÇABA GÖSTERİYORUZ"

 

Üyeler için özellikle ihracat noktasında katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Volkan, "Makedonya ile olan akrabalık ilişkilerimizi de göz önünde bulundurursak, balkan ülkelerinin Türk yatırımları için stratejik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Firmalarımızın Makedonya'daki yatırımları 2 milyar dolara yaklaştı. Şu an 400 milyon dolarlık Makedonya- Türkiye ticari ilişkilerini ilk etapta 1 milyar dolara çıkarmak için ülke olarak çaba gösteriyoruz. Ülkemiz, Balkanlar’da yakın bir dost ve güvenilir bir işbirliği ortağı olarak gördüğü Makedonya’yı anayasal ismi ve ulusal kimliğiyle tanıyan ve Üsküp’te büyükelçilik açan ilk ülkedir. Makedonya’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyonunu güçlü biçimde destekleyen Türkiye, farklı etnik ve dini grupların barış içinde bir arada yaşadığı Makedonya’yı Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrarın vazgeçilmez unsuru olarak görmektedir. Türkiye ve Makedonya arasında, başka bir ülkeyle örneği olmayan 100'ün üzerinde anlaşmamız mevcut olup;  bu anlaşmaların iş dünyamızın ihtiyaçlarına göre genişlemesinden büyük memnuniyet duymaktayız. Makedonya Radoviş kenti ve üye firmalarımızın gerçekleştireceği görüşmelerle birlikte, iki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik ilişkilerin daha da güçleneceğini temenni etmekteyiz" sözlerine yer verdi. 

 

90 GÜNE KADAR VİZE İSTENMİYOR

 

Çorlu TSO'nun Trakya'nın en önemli kurumlarından bir tanesi olduğunu diler getiren Kole Charakchiev, "Makedonya, geçmişten bu güne tarım ülkesi olma özelliğini korumaktadır. Ülkenin en önemli ihracat ürünleri; yiyecek, içecek, tütün, tekstil ürünleri, kimyasallar, demir, çelik, çimento, enerji ve ecza ürünleridir.  Ülkemize seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istenmemesi hem turizm hem de yatırım açısından son derece önemlidir" dedi. Charakchiev, ziyaretin geri kalan bölümünde Makedonya ve yatırım fırsatları ile ilgili sunum yaptı.

 

Haber / Seda AKYOL