Bir ayda 30 ton ambalaj atığı toplandı

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün Ekim ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kapaklı'da bir aylık süre zarfında 30 bin 760 kilogram ambalaj a

GÜNDEM 9.11.2018 20:27:00 0
Bir ayda 30 ton ambalaj atığı toplandı

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Ekim ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

 

46 ADET ÇÖP KONTEYNERİ DAĞITILDI

 

Ekim ayı süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 38 adet gelen evrak, 7 adet gelen dilekçe, 34 adet giden evrak kaydının yapıldığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Evsel katı atıklar, geri dönüşümü mümkün atıklarla ilgili telefon ile gelen taleplere cevap verildi, ilgili lisanslı firmalar yönlendirildi. Şahsen ve telefonla 13 adet talep-şikayet neticelendirildi. 20 adet evsel katı atık konteynır başvurusu yapıldı. Kapaklı Belediyesi sınırları içinde 240 adresten evsel moloz ve kül atıkları alındı. 46 adet çöp konteynırı dağıtımı yapıldı. Araç ve İş Makinası kiralama işine ait 6 nolu hakediş hazırlandı” dedi.

 

30 TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

 

Bir aylık süre zarfında 30 bin 760 kilogram ambalaj atığı, 20 bin 840 kilogram ise cam ambalaj atığı toplandığını kaydeden Mandalı “Ekim ayında sıfır atık projesi kapsamında belediye binalarında 480 kilogram ambalaj atığı toplandı. Makine Kimya Endüstri'sine 5 bin 980 kilogram karkas lastik teslim edildi. ÇEVKO ile birlikte Atatürk ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde kapı kapı ambalaj atıkları ve geri dönüşüm ile ilgili sözlü ve broşür ile birlikte eğitim çalışması yapıldı. 2017-2018 yıllarında gerçekleştirilen “ Ödüllü atık pil toplama kampanyası ” sonucu ödül kazanan Gazi İlkokulu ve Karanfil Anaokulu’na ödülleri teslim edildi” diye konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ