"Bağımlılıkla mücadele halk mücadelesidir"

Ergene Kaymakamlığı ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Bağımlılıkla Mücadele kapsamında hazırlanan, Bağımlılık Danışmanlığı Eğitim semineri dün başladı. Seminerin ilk gün?

GÜNDEM 8.11.2018 11:21:00 0
"Bağımlılıkla mücadele halk mücadelesidir"

Trakya Kalkınma Ajansı ve Biruni Üniversitesi tarafından yapılan anlaşma kapsamında alanında uzman  beş farklı hoca Ergene’de Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimleri verecek. 5 gün sürecek olan eğitime, Bağımlıkla Mücadele Komisyonunun üyeleri, Ergene okullarında görev yapan tüm rehber öğretmenler, askeri personel ve Yeşilay temsilcileri katılacak.

 

BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR

 

Seminer sonunda bağımlılıkla mücadelenin bilimsel, psikolojik, maddi ve manevi yöntemlerine vakıf olan katılımcılar görev mahallerinde, okullarında, askeri üslerde konu ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapılacağı kaydedildi. Seminerin ilk günü açılış konuşması yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Bağımlılıkla mücadele bir halk mücadelesidir, bu tuzağa düşmüş, bu kapana kısılmış aile bireylerinin sadece dernek veya AMATEM’lerin sorumluluğunda topluma kazandırılmalarını beklemek hata olur. Bu hepimizi ilgilendiren bir halk sağlığı sorunudur. Çünkü bu kişiler yeni bağımlılıkların oluşması için, gördüğü ve dokunduğu herkesi bu batağa çekmek ister. Buna karşın iyileşmeyi kabul etmiş, bu konuda mücadele veren ve bu bataklıktan kurtulmaya çalışan bir bağımlı da çevresindeki pek çok bağımlıyı kurtarmak ister. Sarmalın böyle devam ettiği bir döngüde ben de kendimi sorumlu hissediyor, onlar adına bu konuya umut tarafından bakmak istiyorum. Hazırlattığım bu proje de bağımlı vatandaşlarımıza hediyem olsun. Biz onlardan vazgeçecek değiliz. Onları kazanmak, toplum sağlığını korumak, okullarda çocuklarımızı ve velilerimizi bilinçlendirmek, kararan hayatları, yıkılan yuvaları tekrar kurmaktır niyetimiz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Özge MERİÇ