'Sevgimizi paylaşıyoruz'

Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar tarafından 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında hayata geçirilen "Sevgimizi Paylaşıyoruz" projesi kapsamında Kapaklı eski belediy

GÜNDEM 6.11.2018 16:30:00 0

Etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yıldızkent Ortaokulu Okul Müdürü Levent Akın, 'Sevgimizi Paylaşıyoruz' projesi ile  farkındalık yaratmak istediklerini dile getirerek, “Yıldızkent Ortaokulu olarak 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yapmış olduğumuz proje ile lösemili çocuklarımıza dikkat çekmek, moral olmak, kendilerini yalnız hissettirmemek istedik” dedi.

 

“ÖNCELİKLİ AMAÇ ÇOCUĞU EĞİTMEKTİR”

 

Projenin amacını anlatan Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar da “Üniversitedeki değerli bir hocamın “Okulun, öğretmenin asıl amacı sadece bilgi kutuları yetiştirmek değil aksine öncelikli amaç çocuğu eğitmektir. Toplumsal olaylara karşı duyarlı olan, kendinde sorumluluk hisseden, bana ne lazım demeyen, aksine hayata, insanlara nasıl bir faydam dokunur diye dert edinen, dünyaya iyilik gözüyle sevgiyle umutla bakan nesiller yetiştirme gerekliliğidir” dedi.

 

“DÜNYAYA SEVGİ VE İYİLİKLE BAKIN”

 

Saçar, eğitimde öğrencilere kazandırılması istenen değerler olduğunu ifade ederek “Yine eğitimde Değerler Eğitimi dediğimiz ve öğrencilere kazandırılması istenen değerlerimiz vardır. İyilik, yardımseverlik ve işbirliği, empati kurma, girişimcilik, güven ve özgüven değerlerini öğrencilerimize yaparak, yaşayarak öğretmenin en doğru yol olacağını düşündüğüm için bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Öğrencilerimizin ve toplumumuzun lösemi hastalığı ve LÖSEV konusunda dikkatini, bilgisini, farkındalık düzeyini artırmak, lösemili kardeşlerimize ufacık da olsa umut olmak, onlara maddi bağışlarımızla, maske etkinliğimizle, yazacağımız şiirler, çizeceğimiz resimler ve çekeceğimiz videolar ile yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına bu çalışmayı ilçemizde ve ilçemiz okullarımızda yapmaya karar verdim” dedi.

 

“İNANDIK VE BAŞARDIK”

 

Lösemi hastalığını yenen öğrencinin velisi Ayşe Akyüz de, LÖSEV’in 8 Kasım 1998 yılında kurulduğunu ve Türkiye’deki lösemili çocuklara ücretsiz tedavi, eğitim, maddi manevi, sosyal destek sağlayan bir vakıf olduğunu ifade etti. Aynı zamanda LÖSEV Kapaklı temsilcisi olan Akyüz, lösemi ile kızı 5 yaşında iken tanıştıklarını belirterek “Kızım 1 yıl ağır kemoterapi ve ilaç tedavisinden sonra çok şükür sağlığına kavuştu. Kızım şuan 15 yaşında Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi. O süreç çok zor. İnanmak başarmanın yarısıdır dedik çok şükür biz başardık. İnşallah bu hastalıkla mücadele eden tüm çocuklarımız da başarır” dedi.

 

HASTALIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN MASKE TAKTILAR

 

Lösemili ve kanserli hastaların dışarıdan mikrop, enfeksiyon kapmamak için maske taktığını söyleyen Akyüz “Toplumda bulaşıcı hastalık taşıyormuş gibi muamele yapılıyor. Bu çocukları ve aileleri üzüyor. Bu konuda farkında olup, duyarlı olabiliriz” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar, lösemi hastalarını daha iyi anlamak için, toplumsal farkındalık oluşturmak için maske taktı.

 

“HASTALIKTAN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KURTULDUM”

 

LÖSEV konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Yeğenim lise öğrencisiyken kan kanserine yakalandı ve aramızdan ayrıldı. Ben de 8 Mart 2007 tarihinde erkeklerde milyonda bir görülen meme kanserine yakalandım. Ameliyat oldum ve tedavi süreci başladı. Hastalıktan başarılı bir şekilde kurtuldum” dedi. Mandalı’nın konuşması sonrasında standın açılışı yapıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU