Bu gelirle bu borç nasıl ödenecek?

Vize'de yaşayan 74 yaşındaki Ethem Okan'ın hayatı, gelen 130 bin liralık ceza ile altüst oldu. 20 yıl gardiyan olarak görev yaptıktan sonra 1997 yılında emekli olan 74 yaşındaki Ethem Okan, tek gelir

GÜNDEM 5.11.2018 19:06:00 0
Bu gelirle bu borç nasıl ödenecek?

20 yıl gardiyan olarak görev yaptıktan sonra 1997’de emekli olduğunu belirten Ethem Okan, “2002’de o günkü parayla 3 milyar liraya 93 model Şahin marka bir ticari taksi devraldım. 2010’da rahatsızlığa yakalanınca bana bir şey olursa düşüncesi ile o dönem taksiyi oğluma devrettim. Daha sonra iyileşince oğlumun adına kayıtlı takside çalışmaya başladım. Maliye görevlileri emekli olduğum için bana bir fiş hazırladılar ve bedel ödeyerek çalıştım” dedi.

 

KESİNTİYİ İADE ETTİLER

 

2012 Kasım’da emekli maaşını almak için bankaya gittiğinde maaşında yapılan kesintiyi fark ettiğini söyleyen Okan “Çalışıyorum diye maaşımın büyük bir bölümünü kesmişler. SGK çalışıyorsun dedi. Bana bir dilekçe yazdırdılar. Cevap geldi. 1 kişiden 2 bedel alınmaz denildi ve kesintiyi iade ettiler. Ben de Maliye’ye bedelini ödeyerek takside çalışmaya devam ettim” dedi.

 

FAİZİYLE BİRLİKTE 130 BİN TL’YE ÇIKTI

 

2014’de 3 bin TL’lik ceza geldiğini, bunun üzerine bankadan kredi çekip borcu ödedikten sonra başka ceza gelmesin diye aracı sattıklarını ifade eden 74 yaşındaki Ethem Okan, “2017’de oğlumun adına beni sigortasız çalıştırdığı gerekçesiyle 96 bin TL ceza geldi. Oysa ki ben maliyeye bedel ödeyerek çalıştım. Ceza gelene kadar hiçbir tebligat hiçbir uyarı gelmedi. Avukata sorduk. SGK ile baş edemezsiniz boşuna para vermeyin dediler. 96 bin TL’yi ödeyemeyince faizi ile birlikte 130 bin TL üzerinden icra yolu ile maaşından kesilmeye başladı. Oğlum fabrikada çalışıyor. 2 çocuğu var. Maaşından başka hiçbir geliri yok. Ben takside kaçak çalışmadım, maliyeye bedel ödeyip çalışıyordum. Madem böyle bir durum vardı, o zaman bizi neden uyarmadılar? Oğluma gelen bu cezadan ben sorumluyum. Eşim ile birlikte ayırdığımız cenaze paramızı bile buraya ödedik” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek sesini duyurmaya çalışan Ethem Okan “Bu gelirle bu borcu nasıl ödeyeceğiz? Kimse gözümüzün yaşına bakmadı. Bu hata nasıl sayıldı. Oğlumla aram bozuldu. Torunlarım bana kızdı. Evladım üzüldü. SSK bize uyarı yapmadı. Dostun düşmanın gözünde vergi kaçakçısı durumuna düştüm. Bu yaştan sonra dilencilik mi, hırsızlık mı yapayım, intihar mı edeyim? Benim ömrüm bu bedeli ödeyemez” diyerek yardım istedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ