Mandalı: Benden başka aday adayı çıkmadı

Belediye meclis toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yerel seçimler öncesi tüm partilerin aday adaylarının yavaş yavaş belli olmaya başladığını ifade etti. Cumhuriyet Halk

GÜNDEM 5.11.2018 17:41:00 0
Mandalı: Benden başka aday adayı çıkmadı

Kapaklı Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nı yaptı. saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya Bakser Öztürk ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yerel seçimler öncesi tüm partilerin aday adaylarının yavaş yavaş belli olmaya başladığını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nden kendisinden başka aday adayı çıkmadığını söyleyen Mandalı “Yasal anlamda 1 Ocak’a kadar değişiklik olabilir ve aday adayı çıkabilir” dedi.

 

“BENDEN BAŞKA ADAY ADAYI ÇIKMADI”

 

Mandalı “29 Ekim’de Genel Merkezin gönderdiği yazıya istinaden olağanüstü bir şey olmazsa CHP’nin adayı ben olarak gözüküyorum” dedi. AK Parti’de de belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği aday adaylığı için başvuruların 5 Kasım itibariyle başladığını kaydeden Mandalı, yerel seçimlerin Kapaklı’da huzur ve güvenli bir şekilde geçmesini, bayram havasında bir seçim olmasını temenni etti. İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından 3 dilekçe oybirliği ile gündeme eklendi. Saygı duruşundan bulunulmasının ardından toplantıda ilk olarak hisse satışı konulu yazı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Zabıta Müdürlüğüne kamyonet alımı, sözleşmeli personel disiplin yönetmeliği değişikliği konulu yazılar oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, boş kadro değişikliği konulu yazı ve hisse satışı ile ilgili yazı da meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Kapaklı Karaağaç Mahallesi ve Fatih Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği konulu yazı oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, Yanıkağıl Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazı da görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

BİLİRKİŞİ SEÇİMİ KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin komisyona havale edilmesinin ardından Karlıköy’de kadastro güncellemesi nedeniyle bilirkişi seçimi oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı’da bir parka isim verilmesi konulu yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından aktarma konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ambulans talebi konulu yazı görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, kredi kullanılması konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

HİSSE SATIŞI KABUL EDİLDİ

 

Pınarhisar Yenice Mahallesi’nin 3 adet üstü kapalı piknik masası talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken,  Karaağaç Mahallesi 337 ada 10 nolu parselde bulunan 242 metrekarelik belediye hissesinin 15 metrekarelik yerinin hissedarına satılması oy birliği ile karara bağlandı.

 

PERŞEMBE GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

 

Norm kadro yazısının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi. Perşembe günü saat 14:00’da yeniden toplanacak olan belediye meclisi, komisyon raporlarını görüşecek.

 

Haber / Özge MERİÇ