Kazada hayatını kaybeden 2 kadın sonsuzluğa uğurlandı

Edirne'de akraba ziyaretinden dönen 65 yaşındaki Mukaddes Kosnak ve 80 yaşındaki Zehra Çıvgın yolun karşısına geçmek istedikleri sırada yolcu minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazay

GÜNDEM 5.11.2018 15:28:00 0
Kazada hayatını kaybeden 2 kadın sonsuzluğa uğurlandı

Edirne- Havsa karayolu Oğulpaşa-Abalar köyü sapağında meydana gelen kazada Merkeze bağlı Abalar köyünde oturan Mukaddes Kosnak ile Zehra Çıvgın, İstanbul'daki akrabalarını ziyaret ettikten sonra yolcu otobüsüyle geri döndü. Otobüsten köylerinin bulunduğu sapakta inen 2 kadına, bu sırada Edirne'den Keşan ilçesine giden Ufuk B.'nin kullandığı özel bir şirkete ait 22 BB 769 plakalı yolcu minibüsü çarptı.

 

YAŞAMINI YİTİRDİĞİ BELİRLENDİ

 

Edirne- Havsa karayolu Oğulpaşa-Abalar köyü sapağında meydana gelen kazada, ihbar üzerine olay yerine gelen polis, jandarma ve sağlık ekiplerince yapılan incelemede 2 kadının da yaşamını yitirdiği belirlendi. Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Kosnak ve Çıvgın'ın cesedi otopsi için Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Kazanın ardından minibüs sürücüsü Ufuk B., jandarma ekiplerince gözaltına alınırken kazaya karıştığı belirlenen 59 HB 595 plakalı otomobilin sürücü Mustafa Astürk de jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kaza sırasında Ufuk Bilecen yönetimindeki yolcu minibüsünün önünde seyrettiği ve kazaya karıştığı tespit edilen Astürk'ün Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.

 

GÖZYAŞLARIYLA SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR

 

Havsa Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sürücülerden Ufuk Bilecen tutuklanırken, otomobil sürücüsü Mustafa Astürk ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.Mukaddes Kosnak ile Zehra Çıvgın'ın cenazeleri ise merkeze bağlı Abalar köyünde gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU