200 koyunun bekçisi oldu

Geçtiğimiz Ağustos Ayı'nda Edirne'nin Yıldırım Mahallesi'nde çamura saplanmış halde bulunan ve Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na getirildiğinde ayaklarında yaralar ol

GÜNDEM 2.11.2018 18:13:00 0
200 koyunun bekçisi oldu

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’na bağlı ekipler, 20 Ağustos'ta gelen bir ihbarı değerlendirerek Alabaş cinsi sokak köpeğini çamura saplanmış halde buldu. Oldukça yıpranmış olan; bacaklarında da yaralar bulunan sokak köpeği tedavi altında alındı. Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda eski sağlığına kavuşan sokak köpeği artık yeni evinde yaşayacak.

 

 

BİRLİKTE ÇOK İYİ ANLAŞACAĞIZ

 

Edirne Sokak Hayvanları Barınağı’na gelen Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ne bağlı Keramettin Köyü’nde yaşayan Hüseyin Çağlar, Alabaş cinsi sokak köpeğini çok sevdiğini belirterek; köpeği sahiplenmek istediğini kaydetti. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Çağlar, 200 koyunun olduğunu ve bunlara bekçilik yapacak bir köpek aradığını ifade etti. Hüseyin Çağlar, köpek sahiplenmek için Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’na geldiğini belirterek "Burada Alabaş cinsi sokak köpeğini gördüm. Buraya geldiğinde çok kötü haldeymiş. Veteriner hekimlerimiz tarafından tedavi edilen sokak köpeği şuanda çok sağlıklı. Adını Akbaş koydum. Akbaş artık benimle birlikte yaşayacak. 200 koyunuma bekçilik yapacak. Benim de gözüm arkada kalmamış olacak. Birlikte çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum" sözlerine yer verdi.

 

TÜM TEDAVİLERİ TAMAMLANDI

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Köpeği, "Can dostumuz buraya geldiğinde çok kötü bir haldeydi. Veteriner hekimlerimiz tarafından tüm tedavileri tamamlandı. Şimdi çok sağlıklı. Bundan sonra 200 koyuna bekçilik yapacak. Duyarlılığından dolayı Hüseyin Çağlar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Köpek sahiplenmek isteyen herkesi de barınağa davet ediyorum. Siz de minik dostlarımızla, büyük dostluklar kurabilirsiniz" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ