"Geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratacağız"

Kırklareli Lüleburgaz'da, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş Sıfır Atık Projesi kapsamında personelle toplantı düzenledi. Altıntaş, "Sıfır atık projesi ile çöplerin ve atıkların g

GÜNDEM 1.11.2018 19:45:00 0
"Geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratacağız"

Sıfır atık projesiyle ilgili personelle toplantı düzenleyen Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, "Bu toplantımızın devamında resmi, özel kurum kuruluşlarımız, esnaflarımız ve okullarımızda eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz. Yeni konteynerler, geri dönüşüm üniteleri ve toplama ambalajlarını kamu binalarımızdan başlayarak, hemşerilerimizin kullanımına sunacağız" dedi.  

 

ÇOCUKLARIMIZA GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ ANLATACAĞIZ

 

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, "Çocuklarımızda geri dönüşümün önemini anlamalarını sağlayacak etkinlikler organize edip, tiyatro oyunları sahneleyeceğiz. 1900 yılından bugune kadar kisi başına enerji tüketimi 3 katına, ham madde kullanımı 2 katına, dünya nüfusu  ise 5 katına çıkmıştır. Atıklarımızı, geri dönüştürerek kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş? bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için sıfır atık prensibi hedef alıyoruz. Sıfır atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir" diyerek kağıt, kartondan, cam ve plastiğe, atık yağlardan, organik atıklara kadar maksimum geri dönüşümü sağlamak için  sıfır atık seferberliği başlattıklarını söyledi.

 

Haber / Seda AKYOL