Yabancı öğrencilerle tanışma toplantısı düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında üniversiteye kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerle tanışma toplantısı düz

GÜNDEM 1.11.2018 19:26:00 0
Yabancı öğrencilerle tanışma toplantısı düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salonda düzenlenen toplantıya, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu , Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman Hocaoğlu Bahadır, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

BİN 120 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Üniversitenin  yerel, bölgesel ve ulusal seviyede olduğu kadar farklı coğrafyalardan öğrencilerin tercih edeceği uluslararası nitelikte bir üniversite olmak için çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti. Konuşmasında kültürlerarası etkileşimi arttırmak, araştırma ve bilgiyi evrensel olarak paylaşmak için atılan adımlar neticesinde dünyanın dört bir yanından gelen bin 120 öğrencinin bugün itibariyle üniversitede öğrenim gördüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Şengörür, "Üniversitemizde öğrenim gördüğünüz sürece kendinizi evinizde hissedeceğiniz uygun şartları sizlere sunmaya gayret ediyoruz" dedi.

 

BİLGİLENDİRME SUNUMU YAPTI

 

Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nden Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve üniversitenin  kapasitesi, sağlık hizmetleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, yemekhane hizmetleri, barınma imkanları, ulaşım, sağlık, kültür ve spor hizmetleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Ardından Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosu izlendi.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Mert Gedik, uluslararası öğrencilerin  Türkiye'de ikamet süreçleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Son olarak TÖMER okutmanı Utku Mehmet Öden, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alparslan Aloğlu ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Bayram Aksoy, birimlerinin faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirmelerde bulunarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

 

Haber / Özge MERİÇ