29 ülkeye 680 milyon dolarlık ihracat

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı görevine seçilen İsmail Gülle il

GÜNDEM 31.10.2018 17:35:00 0
29 ülkeye 680 milyon dolarlık ihracat

Gülle’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Noyan ve Volkan, bölge fırsatları konuşunsa fikir alışverişinde bulundu.

 

BİRÇOK ÇALIŞMA YAPTIK

 

Çorlu TSO’nun faaliyetleri ve projeleri ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; "Odamız konum açısından çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Nüfus bakımından çoğu ilden daha fazla nüfusa sahibiz. Seçimi kazanmamızdan sonraki kısa süreçte hem küçük ve orta ölçekli firmalarımız hem de sanayicimiz için bir çok çalışma yaptık” dedi.

 

29 ÜLKEYE 680 MİLYON DOLAR İHRACAT

 

Nefes kredisi, dijitalleşme, Eximbank, arabuluculuk merkezi, ara eleman sorunu için eğitim işbirlikleri, Çorlu Alışveriş Fuarı (ÇAF) ve üyelerin eğitimi başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Volkan “Çorlu’da 1 Avrupa Serbest Bölgesi, Deri Karma OSB dahil 5 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Halen bölgemizden başta Fransa, Çin, İtalya, İngiltere gibi ülkeler olmak üzere toplamda 29 ülkeye 680 milyon dolar civarı bir ihracat yapılmaktadır. Artan OSB sayıları, İstanbul sanayisinin desantralizasyonu, Asyaport Limanı altyapı bağlantıları, Marmara Bölgesi Altın Ring Projesi, 3.köprü ve 3.havalimanı bağlantı yolları ve hızlı tren projesini de göz önüne aldığımızda Çorlu günden güne cazibe merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Çorlu bugün İSO 500 listesine 27 firmayla giriyorsa bu Çorlu’nun büyüklüğünü de ayrıca göstermektedir” “ dedi.

 

EN ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ

 

Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da Çorlu’nun ticaret ve sanayide bölgede lokomotif görevi gördüğünü belirterek “Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimize katma değer sağlayacak faaliyetler yürütüyor projeler üretiyoruz. İlçemiz, Türkiye'nin sanayi üretimi açısından en hızlı gelişmekte olan bölgesi Marmara'nın önemli merkezlerinden biridir ve Çorlu, gelişip değiştikçe buna liderlik etmekte olan odalarımızın görev ve sorumlulukları da günden güne artmaktadır” dedi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle de “Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren 61 ihracatçı birliğini, 27 ihracatçı sektörü, ihracatçılara ve ihracatçı birliklerine hizmet veren 13 Genel Sekreterliği ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir. Türkiye sanayisinin, Türkiye ihracatının ve ekonomisinin gelişmesi için her iki kuruma da önemli görevler düşüyor. Sizlerin ziyareti bu anlamda büyük önem taşıyor. TİM olarak Çorlu TSO ile birlikte aynı hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ