Usulsüz yolcu taşımacılığına ağır ceza

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası  Başkanı Mustafa As "Yeni çıkan yasaya göre artık hiç kimse izinsiz, yol belgesiz, usulsüz yolcu taşımacılığı yapamayacak. Cezalar artÄ

GÜNDEM 31.10.2018 17:26:00 0
Usulsüz yolcu taşımacılığına ağır ceza

Yasa dışı taşımacılık yapan hak gaspına sebep olan araçlara uygulanacak cezaların ağırlaştırıldığını ve Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğin 26 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Mustafa As, “Yapılan değişikliğe göre izinsiz,çalışma belgesiz veya usulsüz yolcu taşımacılığı yapan yani korsan olarak çalışan araçlara bin TL ile 5 bin TL arasında para cezasının yanı sıra araçlar da 15 günden 60 güne kadar trafikten men edilecek. Bir yıl içinde tekrarlanması halinde ise bu cezalar iki katına çıkarılacak” dedi.

 

ESKİ DÖNEM GERİDE KALDI

 

Korsan araçlarda yolculuk yapanlara da 234 TL para cezası verileceğini ifade eden Mustafa As, “Daha önce aracı sahibinin değil şoförün kullanması halinde trafikten men edilmiyordu.Emniyet güçlerimizin denetimlerine ve uyguladıkları para cezalarına rağmen ne yazık ki korsan taşımacılığın önüne geçilemiyordu. Korsanlar para cezasını ödeyip çalışmalarına devam ediyordu. Taşımacılıkta yapılan yeni düzenleme ile  artık eski dönem geride kaldı” dedi. Bu düzenlemenin esnafa bundan böyle huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacağını dile getiren As, şoför esnafının bu sorununu dile getirip, mecliste yapılan düzenlemeyi yasalaştıran tüm milletvekillerine teşekkür etti.

 

Haber / Özge MERİÇ