Fidanları toprakla buluşturdular

Trakya Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda dolayısıyla düzenlenen fidan dikim, bu yıl da yapıldı.

GÜNDEM 31.10.2018 17:00:00 0
Fidanları toprakla buluşturdular

Karaağaç Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Başsavcısı Fatih Karabacak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademik ve idari çalışanların yanı sıra Edirneliler katıldı.

 

DÜNYA TARİHİNİ YAZA YAZA İLERLEDİ

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir ağaçla süslemenin Trakya Üniversitesi’nin güzel bir geleneği olduğunu, fidanların hem kurumun geleneğini hem de gelecekle ilgili umutları ifade ettiğini belirterek “Büyük Türk Milleti, Orta Asya’dan çıktığı yolculuğunda, adeta dünya tarihini yaza yaza ilerledi. Selçuklular, Osmanlılar bu tarihin çok önemli mihenk taşlarıydı. Fatih Sultan Mehmet’i yetiştiren, Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli şehirlerinden olan Edirne, Osmanlı’nın o muhteşem günlerini yaşadığı gibi dört işgal gördü, çok zor günler geçirdi. Fakat büyük Türk milleti, Balkanlar ve Anadolu’dan yok edilmek istendiği o zor zamanlarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarının öncülüğünde, bir anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğdu. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizi Atatürk’ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ulaştırmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Cumhuriyetin 95’inci yılı dolayısıyla fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

Haber / Özge MERİÇ