İYİ Parti 1 yaşında

Meral Akşener'in genel başkanlığında kurulan İYİ Parti'nin 1'inci kuruluş yıldönümü Kapaklı'da düzenlenen törenle kutlandı. Çelenk sunumunun ardından partilileri hep bir a?

GÜNDEM 25.10.2018 17:04:00 0
İYİ Parti 1 yaşında

Meral Akşener’in genel başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin 1’inci kuruluş yıldönümü Kapaklı’da düzenlenen törenle kutlandı.

 

ANDIMIZI OKUDULAR

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve partililer hep birlikte Andımız’ı okudu.

 

“ÇOK İSABETLİ KARAR OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLIYORUZ”

Törende konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin “Bizler bu yola çıkarken cesurlar hareketi olarak, genel başkanımız sayın Meral Akşener’in kararlı ve başarılı tutumu ile 25 Ekim 2017’de İYİ Parti kimliği ile siyaset sahnesinde yerimizi aldık. 25 Ekim 2017 tarihine kadar uzun ve engelli bir süreçten geçtik. Zorlukları aşa aşa genel başkanımızın liderliğinde İYİ Parti’yi kurarak ne kadar isabetli bir karar verildiğini ve Türkiye’nin İYİ Parti’ye ne kadar çok ihtiyacı olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kuruluş değerlerinden ve Cumhuriyetimizin kurucu ve ebedi lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsedilmemeye, ayrıca çeşitli bahaneler ile milli bayramlar kutlanmamaya veya sönük programlar ile geçiştirilmeye çalışılıyordu” dedi.

 

“İLK SEÇİMDE 43 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYI BAŞARDIK”

İYİ Parti’nin kurulması ile ülkede siyasetin bir anda hızlı bir sürece girdiğini söyleyen Çetin “Bu süreç içinde kendi kurumsal kimliğini tamamlamaya çalışırken, hükümet tarafından 24 Haziran 2018 tarihine baskın seçim kararı alındı. Bu baskın seçime girmememiz için her türlü engellemeler yapıldı. Partimiz, genel başkanımız sayın Meral Akşener’in ve parti kurmaylarımızın mücadelesi sonucunda 24 Haziran seçimlerine girebildi. Şimdi olduğu gibi seçim sürecinde yandaş yazılı ve görsel medya bizi yok sayıp halkımıza ulaşmamızı engellemiş olsa da 81 ilimizdeki tüm teşkilatlarımız ve üyelerimizle birlikte kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yürüttük. Bu rağmen ilk defa girdiğimiz seçimde 43 milletvekili çıkarmayı başardık” diye konuştu.  

 

“1’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Cumhurbaşkanı adayı olduğunda, en az 100 bin imza şartı olmamasına rağmen, baskın seçim kararı alınmasından önce ve sonra yaptığı konuşmalarda Meral Akşener’in ‘Halkımızdan en az 100 bin imza almak şartı ile aday olacağını’ söylediğini anımsatan Yusuf Çetin “İmza sürecinin başladığı ilk gün sadece 2 saat içinde bu imzanın çok daha fazlası toplandı. Şimdi de önümüzde yerel seçimler var. Türkiye’nin her bölgesinin İYİ belediyeler tarafından yönetilmesi iyi ve cesur meclis üyelerimizin olması için çalışacağız. Bizler iç çekişmelerle uğraşırken, zaman hızla akıp geçiyor. Biz de ülkemizin daha yaşanır ve güvenilir olması, ecdadımızın bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin payidar kalması yolunda İYİ Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Partimizin 1’inci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU