'Önemli olan vatandaşın huzuru ve asayiş'

Çerkezköy'de mahalle muhtarları ile bir araya gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Bizim için önemli olan vatandaşımızın huzuru ve asayişi. Mahallelerinizi sizlerden daha iyi bilen olmaz. Bizler bu konularda

GÜNDEM 23.10.2018 17:32:00 0

Her ay farklı bir ilçede muhtarlarla buluşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bu ayki toplantıyı Çerkezköy’de yaptı.

YOĞUN BİR NÜFUSU VAR

Muhtarların günün kutlayarak konuşmasına başlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Muhtarlar toplantısını her ay farklı bir ilçede düzenliyoruz. Bu ayki toplantımızı da Çerkezköy’de yapıyoruz” dedi. Bu toplantılardaki amaçlarının hem muhtarlara aktarmak istedikleri konularla ilgili değerlendirme yapmak hem de muhtarların görüş ve önerilerini almak olduğunu söyleyen Ceylan “Çerkezköy kırsal olmayan bir ilçe olduğu için biraz daha rahat. Ancak nüfus olarak oldukça yoğun bir nüfus bulunuyor. Bunun vermiş olduğu hem zorluklar hem de tabi ki sorumluluk gerekiyor” dedi.

 

“DAHA İYİ HİZMET SUNABİLME ARAYIŞI İÇERİSİNDELER”

Vali Ceylan, muhtarların destek ve katkılarının önemli olduğunu ifade ederek “Vatandaşımızın huzurlu bir şekilde bulundukları mahallelerde yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından bize düşen emniyet ve jandarmamız ile birlikte diğer kamu hizmetlerinin sunumu açısından kaymakamlık başkanlığında burada gerekli çalışmaları yapıyorlar. Yine yerel yönetimler de kamu hizmeti açısından kendilerine düşen görevleri yapmakla yükümlüdür. Birlikte önemli olan buradaki insanımızın hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, onlara nasıl daha iyi hizmet sunabiliriz arayışı içerisindeyiz” dedi.

 

“ASIL ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ ASAYİŞ”

Kendileri için önemli olanın vatandaşın huzuru ve asayişi olduğunu söyleyen Ceylan “Bu konuda her zaman sizler aynı hassasiyeti gösterirseniz o mahalledeki yaşayanları yine de mahalleleriniz ne kadar büyük de olsa ne kadar ulaşımı zor da olsa sizlerden daha iyi bilen olmaz. Çünkü bizler bu konularda daha geniş bir perspektiften olaya baktığımız için siz o mahallenin birer temsilcisi olarak inşallah bu konularda bize destek olacaksınız. Bizim için asıl değerli konulardan birisi bu asayiş konusudur” dedi. Vali Ceylan, muhtarların mahallelerindeki olumsuz gelişmeleri emniyet ve jandarmaya bildirerek kendilerine destek olmalarını istedi.

 

BASINA KAPALI DEVAM ETTİ

Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıda muhtarlar mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ceylan’a ve yetkililere ilettiler. Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Mahalli İdareler Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU