Üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü'nün (MEYOK) ortak çalışmaları kapsamında, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi İşveren Portalı Ã?

GÜNDEM 23.10.2018 14:37:00 0
Üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı

Kariyer Merkezi’nde düzenlenen imza törenine, Trakya Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, İpekyol adına Fabrika Direktörü İlker Ayverdi ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Gülçin Kundarcılar, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcısı ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, İpsala Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü, Kariyer Merkezi İş Yeri Uygulama Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın ve Öğr. Gör. Yağmur Dublen Göksu katıldı.

 

“STAJ İMKANI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR”

Protokol kapsamında Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları öğrencilerine, Edirne’de yatırımları bulunan İpekyol bünyesinde, MEYOK tarafından başlatılan 3+1 işyeri uygulama eğitimi sürecinde staj imkanı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Trakya Üniversitesi olarak, meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencileri, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu donanıma sahip, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler olarak mezun etmek amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin “Öğrencilerimizin üç dönem teorik eğitim aldıktan sonra bir dönem de iş yerinde staj yaparak uygulama fırsatı bulacağı 3+1 eğitim modeline büyük önem veriyoruz ve bu kapsamda bölgemizdeki güçlü işverenlerle iş birliği anlaşmaları gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz bu uygulamanın kapsamını her geçen gün daha da genişletmek. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde attığımız adımları öğrencilerimiz, paydaşlarımız ve bölgemiz için daha faydalı hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“YENİ PROJELERE AÇIĞIZ”

İpekyol Fabrika Direktörü İlker Ayverdi ise “İmzalanacak protokol sayesinde, bölgemizin en önemli eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi öğrencilerinin İpekyol’a önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, aynı zamanda öğrencilerimizin de mezun olmadan önce ihtiyaç duyduğu deneyimi İpekyol’da yaşayacağına inanıyoruz. Hali hazırda Trakya Üniversitesi’nden birçok hocamızla iletişim halindeyiz, bundan sonrası için de, birlikte hayata geçireceğimiz yeni projelere açığız” dedi. Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, 3+1 sistemiyle öğrencilerin iş yerlerinde tecrübe kazanacağını ve bu bağlamda sistemin gelişimi için çalışmalarını sürdürerek önemli bir yol kat ettiklerini, işverenlerin desteği sayesinde daha güçlü hareket edeceklerini ve daha nitelikli mezunlar vereceklerini ifade etti. Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak ise “Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi bünyesinde, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize iş hayatına atılmadan önce gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla yeni iş birlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU