Mantar geçim kaynağı oldu

Saray'ın özellikle Güngörmez Mahallesi'nde mantar önemli bir geçim kaynağı oldu. Her yıl sonbahar yağmurları ile birlikte Saray ormanlarında yetişen ve halk arasında "ayı mantarı", "Ã?

GÜNDEM 23.10.2018 14:26:00 0
Mantar geçim kaynağı oldu

Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından Saray’da manda yetiştiriciliğinin yanı sıra doğa mantarının da tanıtımı yapılıyor.

 

“SARAY MANTARINI TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Doğa mantarı toplayan vatandaşları ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kırsal kalkınma ile tarım ve hayvancılık alanında üretim artışına büyük önem veriyoruz. Saray doğa mantarının tanıtım çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“ÖNEMLİ BİR GEÇİM KAYNAĞIZ”

Doğada yetişen bolet mantarının Güngörmez Mahallesi için çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirten Güngörmez Mahallesi Muhtarı Şefik Akdere de “Mahalle sakinlerimiz, bu mantarı toplayarak hem köy meydanında tezgâhlarda satarlar hem de tüccarlara satarlar. Mantarlarımız ağırlıklı olarak İtalya, Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Çok lezzetli mantar türleri yetişiyor Güngörmez Mahallesi'nde ve bu mantarlar ülkemizde ve yurt dışında çok seviliyor” dedi.

 

SAĞLIĞA BÜYÜK FAYDASI VAR

Doğal koşullarda yetişen ve kültür mantarı olarak yetiştiriciliği yapılamayan doğa mantarı, besin değeri yüksek olduğu gibi gıda piyasasında da yoğun talep görürken, tat ve lezzet bakımından ete en yakın mantar çeşitlerinden olan doğa mantarının, içerdiği protein, vitamin ve mineraller ile sağlığa büyük fayda sağladığı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU