Tarihi kervansaray, otel olarak turizme kazandırılacak

Edirne'de Kanuni Sultan Süleyman'ın Sadrazamı Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında  Mimar Sinan'a yaptırılan ve Cumhuriyet döneminde de yıllarca otel olarak kullanıldıktan sonra kaderine terk edilen tarihi Kerva

GÜNDEM 22.10.2018 15:44:00 0
Tarihi kervansaray, otel olarak turizme kazandırılacak

1980 yılında Ağa Han Mimarlık ödülünü alan tarihi Kervansaray'ın mülkiyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait. Rüstempaşa Kervansarayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1987 yılında bir turizm firmasına 49 yıllığına kiralandı. Firma, otel olarak uzun yıllar işlettiği kervansarayı, firma sahibinin sağlık sorunları ve ekonomik nedenlerle yaklaşık 2 yıl önce kapısına kilit vurdu. Firma sahibi, bir süre önce haklarını İstanbul merkezli bir turizm şirketine devretti. Devralan şirket, 2036 yılına kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü ile sözleşmesi bulunan tarihi binayı otel olarak yeniden hizmete açmak için bir süre önce çalışmalara başladı.

 

TURİZME KAZANDIRILACAK

İç temizliği yapılan, odaları yeniden düzenlenen tarihi binanın, önümüzdeki günlerde otel olarak yeniden turizme kazandırılacağı belirtildi. Kervansarayın temizlik çalışmalarının ardından en kısa sürede otel olarak yeniden hizmet açılacağını belirten Rüstempaşa Kervansarayı'nın işletme Müdürü Selma Meşe “Şu an odalarımızda temizlik çalışmaları bitmiş durumda. En kısa sürede hizmete açacağız. Toplam 110 odamız var ve yüzde 70 çalışmalarımız tamamlandı. Kapalı kaldığı zamanlarda yapıda ve çevresinde otların uzamasıyla çirkin görüntü vardı. Odalarda temizlik çalışması başlattık. Ufak tefek onarımlarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde, kervansarayımız otel olarak tekrar hizmet vermeye başlayacak” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE