Mutluluk ve hüzün bir arada

Trakya Üniversitesi'nde 1988 yılından bu yana aralıksız şekilde hizmet eden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan için emek

GÜNDEM 22.10.2018 15:41:00 0
Mutluluk ve hüzün bir arada

Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binası’nda düzenlenen törende konuşan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu, mutluluk ve üzüntüyü bir arada yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’a veda etmenin hüznünü yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Cem Çopuroğlu, törene gelenlerle birlikte büyük bir aile olduklarını ve yazılı kuralları olmadan idare edilen, otonom bir klinik devraldığı için mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

ATTIĞI SEVGİ TOHUMLARI BUGÜN MEYVESİNİ VERDİ

Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan ile 30 yıllık bir mesai arkadaşlığı ve dostlukları olduğunu ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, dostlarının yalnız bırakmadığı Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın insan zengini bir hekim olduğunu ve geçmişte attığı sevgi tohumlarının bugün meyvesini verdiğini söyledi.

 

HER ZAMAN ROL MODEL OLDU

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, Trakya Üniversitesi Hastanesi’nin gelişmesinde ve bölgenin en büyük sağlık kurumu olmasında Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın büyük emekleri olduğunu belirterek “Kenan Hocamız, Trakya Üniversitesi’nin başrol oyuncularından birisidir. Kendisiyle, mesleki yaşamın dışında, balıkçılıktan atıcılık ve avcılığa kadar pek çok alanda, sosyal hayatta da çok zaman paylaşma imkânımız oldu. Kenan Hoca, asla taviz vermediği prensipleri olan ancak sert görünümün altında kocaman, sevgi dolu yüreğe sahip bir insandır. Akademik ve bilimsel olarak, bir eğitici olarak, iyi bir dost olarak ve her şeyden önemlisi iyi bir insan olarak, hepimiz için her zaman rol model olmuştur. İnanıyorum ki Kenan Hoca emeklilikte de hepimiz için rol model olmaya devam edecektir” dedi.

 

AKREDİTE OLMAYA HAK KAZANDI

Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın hayatını anlatan videonun izlenmesinin ardından Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu, arşiv ve dersliklerden birine Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın adının verildiğini söyledi. Prof. Dr. Cem Çopuroğlu ayrıca, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin akredite olmasından aldıkları ilhamla, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin Teterlilik Kurulu’na başvurduklarını ve klinik olarak verdikleri uzmanlık eğitiminin akredite olmaya hak kazandığını müjdeledi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesi’ni Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’a takdim ederken, bu gelişmenin tüm kliniklerin akreditasyonu için bir kıvılcım olmasını dilediğini söyledi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın hayatına ilişkin kareler ve törene katılamayanların göndermiş olduğu videolar izlendi. Toplantıya katılanlar söz alarak kendi gözlerinden Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ı anlattı. Emekli Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan onuruna verilen yemeğin ardından etkinlik sona erdi. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ile akademisyenler, Tıp Fakültesi çalışanları, Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın yakınları ve eski öğrencileri katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ