Yaztepe: Ekonomik sıkıntı esnafı mağdur etti

Yaşanan ekonomik sıkıntının küçük ve orta ölçekli esnafı da mağdur ettiğini belirten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe "Kooperatif üyesi olan bir

GÜNDEM 21.10.2018 17:28:00 0
Yaztepe: Ekonomik sıkıntı esnafı mağdur etti

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, özellikle son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntının belirgin olması dolayısıyla ayakta durma mücadelesi veren küçük esnafın ekonomik sıkıntıdan bir an önce kurtulmak için kendilerinden kredi talebinde bulunduğunu dile getirdi.

 

KREDİ BAŞVURUSUNDA BULUNANLARIN SAYISI ARTTI

 

Kredi talebinde bulunanların sayısının arttığını ifade eden Yaztepe “Şu anda 80 başvuru oldu. Kredi başvurularını Ocak 2019 ayına kadar doldurduk ve başvuru almıyoruz” dedi. Yaşanan ekonomik sıkıntıya rağmen kredi verdikleri kooperatif ortaklarının kredilerin geri dönüşlerinde hassasiyet gösterdiğini söyleyen Yaztepe “Ekonomik sıkıntıya rağmen kredilerde geri dönüşler yüzde 80. Geri kalan yüzde 20’lik kısmı da gecikmeli olarak ödeme yoluna gidiyor. Dolayısıyla bu durum karşısında kooperatif olarak kredilerde  bir ila 2 puanlık eksiklik yaşıyoruz bunun dışında sıkıntımız yok” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ