'Demokrasinin temel taşı muhtarlardır'

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kapaklı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz ""Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır ve muhtar

GÜNDEM 19.10.2018 17:40:00 0

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla dün saat 11:30’da Kapaklı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

 

TÖRENLE KUTLANDI

 

2016’da kutlanmaya başlayan Muhtarlar Günü’nün bu yıl 3’üncüsü kutlandı. Kapaklı’da düzenlenen törene Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP İlçe Başkanı Fatih Diler, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, kurum müdürleri, STK’lar, gaziler ve kurum müdürleri ile muhtarlar vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz ile, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz,

 

Mahalle muhtarlarının mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerinde yaşayan vatandaşların sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü köprü görevi görerek devlet nezdinde halkı, halk nezdinde devleti temsil ettiklerini kaydeden Dilsiz “Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır ve muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla ismimizle halkın önüne çıkan kişileriz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi demokrasinin temel taşı muhtarlardır” dedi. Konuşmasında 15 Temmuz olaylarında şehit düşen İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Serbaş’ı da anan Seçkin, vatandaşa daha verimli hizmet vermeye özen gösterdiklerini belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU