Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Çerkezköy'de Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, mahalle muhtarlarının, mevzuatla verilen çeşitli gÃ?

GÜNDEM 19.10.2018 16:21:00 0
Muhtarlar Günü törenle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Çerkezköy’de düzenlenen törenle kutlandı. Dün saat 09:30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu,Çerkezköy jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri,  STK yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

MUHTARLAR GÜNÜ OLARAK KUTLANMASINA KARAR VERİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 sayılı genelgesi doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2.Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir” dedi.

 

“İSİMLERİMİZLE HALKIN ÖNÜNE ÇIKIYORUZ”

 

Mahalle muhtarlarının, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerinde yaşayan vatandaşların sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada, kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören kişiler olduğunu söyleyen Akgün “Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır. Muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksınız adımızla, ismimizle halkın önüne çıkarız” dedi.

 

15 TEMMUZ’DA ŞEHİT EDİLEN MUHTARI UNUTMADI

 

Akgün “Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımızla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onların huzur ve güven içinde olmalarını için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

10 MUHTARLIK BULUNUYOR

 

Çerkezköy’ün yoğun göç aldığını ve nüfusunun hızla arttığın söyleyen Akgün “Nüfusu 180 bine dayanan ilçemizde 10 muhtarlık bulunuyor. Muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf ediyor. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a teşekkür ediyor, başta Çerkezköy ilçe muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU