Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Kore Kültür Günü dolayısıyla organize edilen "Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi"  etkinliği düzenlen

GÜNDEM 17.10.2018 14:10:00 0
Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi

Türkiye'de Kore kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi canlandırmak amacıyla Rektörlük kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Baro Başkanı Av. Turgay Hınız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Kore Gazisi Sebahat Yurdagül, Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman Hocaoğlu Bahadır, kamu kurumlarının müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

KORE ŞARKILARI SESLENDİRİLDİ

 

Kim Mi - Sook Bburi Dans Topluluğu’nun sahne almasıyla başlayan etkinlikte; Chorong Lee, Ritm, Suji Bang, Gayoung Kim grupları gösteriler yaparak Kore'ye ait sevilen şarkıları seslendirdiler. Etkinliğin sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, bu tür etkinlikler ile iki ülkenin dostluklarının bir adım daha ileriye taşınacağına inandığını söyledi. Kore geleneksel müzik ve dans gösterisini keyifle izlediklerini ifade eden Şengörür,  etkinlikte görev alan sanatçılara teşekkür ederek çiçek verdi. Rektör Şengörür, Kore Gazisi Sebahat Yurdagül’a da plaket takdim etti.

Haber / Şaban KARDEŞ