'Daha kaliteli ve sağlıklı su ulaştıracağız'

Kırklareli'de daha önce baştan sona son sistem cihazlar ile yenilenen arıtma tesisinin ardından, şimdi ise Kırklareli Barajından terfi istasyonuna su taşıyan sistem yenileniyor. Yetkililer "Şuan barajın yak

GÜNDEM 15.10.2018 11:38:00 0

Kırklareli Barajı’ndan terfi istasyonuna su taşıyan sistemde yenileme çalışmaları başlatılırken, çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Kırklareli halkımıza daha da sağlıklı ve içilebilir su sağlama konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Su arıtma tesisinde kapsamlı bir yenileme çalışmasını geçtiğimiz aylarda tamamladıklarını anımsatan Kesimoğlu “Suyumuzdaki sorunu gidermiştik. Şimdi bu çalışmanın devamı olarak barajdan terfi istasyonumuza aktarım yapan sistemi yeniliyoruz. Şuan mevcut sistemde suyun yaklaşık 30 metre derininden su alımı yapılıyor. Buna da 'Oksijeni daha az su' deniliyor. Biz bunun için bir çalışma ve proje hazırlatarak suyun üst savaktan alınması için uzun süredir uğraş veriyorduk” dedi. Şimdi yaptıkları işlem ile birlikte suyun daha da kaliteli olan bölümünden yani yaklaşık 4 metrelik bir derinlikten 'şamandıralı su alma yapısı' sistemi ile su alacaklarını belirten Kesimoğlu “Böylece vatandaşlarımıza daha da kaliteli ve daha da sağlıklı su ulaştıracağız” dedi.

Haber / Yakup KARATEPE