Onaysız protein ürünlerinin satışı yasaklandı

Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bağımlılık ile Mücadele Kurulu  toplantısında spor salonlarında, bakanlık onayı olmadan satılan enerji verici, protein gibi ürünlerin satışı

GÜNDEM 12.10.2018 15:30:00 0
Onaysız protein ürünlerinin satışı yasaklandı

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya'nın başkanlığında düzenlenen toplantıda Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, bağımlılıkla mücadele konusunda cami ve kuran kurslarının dışında da faaliyet yürüttüklerini belirterek " Konu hakkında görevlilerimizin daha bilinçli olması için Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi alanında çalışmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Faim Gashi, müftülüğümüzde personelimize konferans verdi. İl Müftümüz Hüseyin Demirtaş'ın katılımları ile de ilçemiz Altıyol olarak bilinen mahalle ziyaret edilerek roman vatandaşlarımıza kötü alışkanlıklardan korunma konusunda bilgiler verdik" dedi.

 

EMNİYET BİRİMLERİNE BİLDİRMELERİNİ İSTEDİ

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal'dan cami görevlilerinin cami çevrelerinde uyuşturucu madde satıcılarını kendilerine veya emniyet birimlerine bildirmelerini istedi. Zaman zaman bu konuda ihbarlar aldıklarını belirten Saçkan, bu konuda camilerdeki görevlilerin daha dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. Amatör Spor Kulüpleri adına sunum yapan Dinçer Pehlivan da, amatör takımların birçoğunun saha sıkıntısı olduğunu belirtip bu konuda zorluklar yaşadıklarını aktardı.

 

FUTBOL KADAR SALON SPORLARI İÇİN DE SIKINTI YAŞIYORUZ

Futbol kadar salon sporları konusunda da sıkıntı yaşadıklarını belirten Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, "Amatör kulüplerin saha sıkıntısı belli başlı konularımızdan. Futbol kadar salon sporları için de sıkıntı yaşıyoruz. Yeni yapılacak kapalı spor salonu tasarruf yılına takılmazsa bu yıl başlayacak. Fakat bu süreçte var olan salonları ve sahaları en iyi şekilde güzel bir planla kullanalım. En az sıkıntı ile bu süreci geçebiliriz. Ayrıca belediyemizden de mahalle aralarındaki boş alanları spor sahaları şeklinde ufak düzenlemeler ile kullanıma açmasını önerebiliriz" dedi.

 

YAPILAN ALANLARIN KORUNMASI KONUSUNDA CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR

Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, ilçede şuanda 23 yeşil alan tespit ettiklerini belirterek, "Kısa sürede buraların birçoğu spor alanı olacak. Bazıları spor aletleri konularak halka açılacak, bazıları de denilen şeklinde mahalle sahaları şeklinde olabilir. Fakat yapılan alanların korunması konusunda ciddi sorunlarımız var. Yeni konulan spor aletleri bir gün sonra yok olabiliyor. Ayrıca tesis konusunda Türkiye'de olmayan bir tesise sahibiz. LYFA gibi çok amaçlı bir tesisimizi en iyi şekilde yapılacak planla kullanıldığında faydalı olacaktır" dedi.

 

KENEVİR İLE MÜCADELE ZOR VE MALİYETLİ

Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına Ziraat Mühendisi Eray Anıl Şen sunumunu yaparken kenevir ile mücadelenin zor ve maliyetli bir çalışma olduğunu belirterek, "Dere ve nehir yataklarındaki besince zengin, kireçli, gevşek ve organik maddece fakir olmayan alüvyal topraklarda iyi kenevir yetişir. Çiftçi kendi arazisindeki kenevirleri tamamen yok etse dahi, kontrolü dışında kalan arazilerden gelen tohum bulaşmaları nedeniyle durumun kısır bir döngü haline gelmesi kaçınılmaz görülmektedir" ifadelerine yer verdi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç da, özellikle dere yataklarının kenarlarına oluşan kenevir konusunda DSİ'den destek istediklerini fakat geri dönüş alamadıklarını aktardı. Spor salonlarında satılan enerji verici, protein gibi ürünlerin satışı konusunda denetimlerin yapılması ve Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ürünlerin satışının yasaklanması kararı alındı.

Haber / Özge MERİÇ