Çevreci öğrencilere ödül

TAP Derneği'nin her yıl düzenlediği okullar arası atık pil toplama yarışmasında en çok pili toplayarak birinci olan Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi'ne Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat

GÜNDEM 9.10.2018 14:05:00 0
Çevreci öğrencilere ödül

TAP Derneği’nin her yıl düzenlediği okullar arası atık pil toplama yarışması sona erdi. İlçe genelinde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 1796 kilogram atık pil toplanırken, bunun 800 kilogramını Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından toplandı. Birinci olan okula TAP Derneği tarafından birinci olan okula masa tenisinin hediye edilirken, öğrencilere ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat verdi.

 

300 YILDA YOK OLUYOR

Eşkinat, öğrenciler adına Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Ayşe Anıl Cankurtaran’a teşekkür belgesi verdi. 1 pilin doğada ortalama 300 yılda yok olduğunu dile getiren Eşkinat “Bizler bu pilleri kullanım sonrası çöpe atarak resmen çevre katliamına yol açıyoruz. Siz gençlerimiz bu konudaki duyarlılığınız ile en büyük umudumuzsunuz. Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi öğretmenlerini ve öğrencilerini duyarlılıklarından dolayı kutluyorum” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ