'Süleymanpaşa'yı yönetmeye hazırız'

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İlker Yağcıoğlu Pazar günü Özdemirler Düğün Salonu'nda düzenlediği programda Süleymanpaşa Belediye ba?

GÜNDEM 8.10.2018 18:51:00 0

Aday adaylığı programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Akademisyenler, belediyecilik tecrübesi yüksek, her biri farklı alanlarda uzman dev bir kadroyla Süleymanpaşa’yı yönetmeye hazır olduklarını kaydeden Yağcıoğlu, hükümeti de eleştirdi.

 

“TABLO HEDEFLEDİĞİMİZ GİBİ DEĞİL”

Yağcıoğlu, “Tablo hedeflediğimiz gibi değildir. Ülkemiz tek adam rejimi ile yönetilir hale geldi. Gazi meclis devre dışı bırakıldı. Bütün kararlar tek adam tarafından cumhurbaşkanı kararnamesi ile alınıyor. Yargı bağımsızlığı demokrasi yok oldu. Hukuk bitmiştir. Ekonomi her geçen gün bitmektedir” dedi.

 

“EN ÖNEMLİ DÖNEMECİ YEREL YÖNETİMLER”

Tek adam rejimine fren yaptırmanın en önemli dönemecinin yerel yönetimler olduğunu kaydeden Yağcıoğlu “Tek adam rejimine yerel seçimlerle dur deme vakti gelmiştir. 3 yıldır ilçe başkanlığı görevini yapıyorum. Gerek bu 3 yıldaki gözlemlerim gerek kentimizin potansiyeli gerek doğru katılımcı, dürüst ve çalışkan anlayışla yöneltilmesi durumunda kentimizin bir başka ölçeğe çıkacağı inancından ötürü Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na sizlerinde desteği ile aday adayı olmaya karar verdim. Partimizin aday adayıyım. Bu onurlu görevi azim ve kararlılıkla sizlerden talep ediyorum” diye konuştu.

 

“DEV BİR KADRO İLE ÇALIŞACAĞIM”

İlçe başkanlığında edindiği tecrübeyi başkanlığa taşıyacağını belirten Yağcıoğlu, “Bütçemizi hedefler belirleyerek hazırlayacağız. Nasıl bir yönetim modeli belirleyeceğiz. Yönetişimi hayata geçirebilecek miyiz.  Birazda bunlardan bahsedelim. İlçe başkanlığı görevimizin gösterdiği tecrübe ile birlikte yerel yönetim konusunda son derece tecrübeli konuya bilimsel, nesnel yaklaşan kuvvetli bir akademik, belediyecilikte tecrübeli ve her biri farklı alanlarda uzman dev bir kadro ile çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

“GÜVEN BAĞINI YENİDEN TESİS EDECEĞİZ”

Yağcıoğlu, “Yerel yönetim ile hemşerilerimiz arasından güven bağını yeniden tesis edeceğiz. Gönül köprüsünü yeniden elbirliği ile tesis edeceğiz. Selam alıp selam vereceğiz, dert dinleyeceğiz. Olmaza bakmayacağız. Oluru arayacağız. Düşüncelerimizi samimiyetle ortaya koyacağız. Bu makamlar egoların tatmin edileceği değil hemşerilerimizin dertlerinin dinleneceği makamlar olmalı. Bürokratlarımız ve çalışanlarız da aynı anlayışta olacaktır. Dürüst ve çalışkan olacağım. Yalan söylemeden geceli gündüzlü çalışacağım. Sosyal belediyecilik ve kültürel alanlarda çalışmalarımız artarak devam edecek. Sanat sanat içindir değil sanat toplum içindir anlayışı içinde sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU