Başkanlığa yeniden talip

29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına seçilen 4 buçuk yıldır görev yapan Ekrem Eşkinat, 2.dönem için de CHP'den belediye başkan aday adaylığını açıkladÄ

GÜNDEM 7.10.2018 17:25:00 0
Başkanlığa yeniden talip

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Cumartesi günü saat 14:00’da 100. Yıl Sanayi Sitesi Yeni Düğün Salonu’nda düzenlenen program ile yeniden başkanlığa talip olduğunu açıklarken, programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Belediye Eski Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, bir süre önce CHP’den Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Şeref Çetin ve çok sayıda partili de katıldı. Programda konuşan Ekrem Eşkinat, “Bu şehrin çocukları olarak bu kente hizmet etmek için 4 buçuk sene önce yola çıktığımızda bize inananları mahcup edecek bugüne kadar hiçbir şey yapmadık. Önümüzde 6 ayımız daha var. O 6 ayda varsa eksiklerimizi tamamlamak boynumuzun borcu” dedi.

 

“İNSAN YAŞAMININ TÜM NOKTALARINA DOKUNMAYA ÇALIŞTIK”

İhale ve imardan ibaret olan belediyeciliğin bu 2 şeyden ibaret olmadığının gösterilebileceğine inanarak yola çıktıklarını belirten Eşkinat, “İhale ve imar da aslında kim gelirse gelsin bir mevzuatı uygulama meselesiydi. Önemli olan şehre ne yapılacağıydı, şehirde yaşayan insana ne yapılacağıydı. Hep birlikte bu şehrin insanlarıyla şehrin nasıl kalkındırılabileceği, nasıl dönüştürülebileceğiydi. Doğumdan ölüme dedik ama doğmadan önce başladık. Anne karnında gıda paketleriyle başlayan sürecimiz cenazelere taziye pilavlarıyla son buldu. O arada insan yaşamının tüm noktalarına dokunmaya çalıştık. Çünkü bizim için odakta insan, toplum, dayanışma, sevgi, saygı, bütünlük vardı” dedi.

 

“CUMHURİYETİN GÜCÜNÜ KİMSE ENGELLEYEMEZ”

Eşkinat “Cumhuriyetin güçlerini bir süre ertelemiş olsalar da cumhuriyetin güçleri, dayanışması elbette Türkiye Cumhuriyeti’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı güçle bir gün bu ülkeyi, tıpkı milli mücadelede aslanlar gibi savunan dedelerimizden ve onlardan sonra gelen nesillerde inanılmaz bit kalkınma hamlesiyle bu ülkeyi çağdaşlaştıran atalarından feyz almıştır ve yoluna bu şekilde devam edecektir. Cumhuriyetin gücünü kimse engelleyemez” dedi.

 

GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM

Kentlerin sadece ekonomisi değil sosyo-ekonomisine de bakmak gerektiğini kaydeden Eşkinat “İnsan olmazsa kentler gelişemez” dedi. Güçlü bir belediyenin güçlü bir fen işlerinden geçtiğini dile getiren Eşkinat, “Yeni kurulan belediyeye ciddi bir makine parkı yaptık. Ekipler bu şehri imar etmek için çalışıyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım” dedi.

 

“DERNEKLER KAMPÜSÜNÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Seçime kadar kalan 6 aylık süreçte yapılacak olen ve önümüzdeki dönem için planladıkları projelerle ilgili de konuşan Eşkinat, önümüzdeki dönem için planladıkları Dernekler kampüsünün önümüzdeki hafta ihalesini yapacaklarını belirterek“Hemen yanında semt pazarı yapacağız.  Dönem sonuna kadar semt pazarı tamamlanmış olacak. Hürriyet Mahallesi Semt Pazarı’nın proje çalışmaları da devam ediyor” dedi. Yapılan altyapı çalışmaları ile ilgili de bilgiler aktaran Ekrem Eşkinat, “Bu şehirde yapılmamış hiçbir yer kalmayacak dedik. Biz alnımızın akıyla helal parayla çalışıyoruz. Biz imanımızı kendi içimizde saklarız, O, Allah ile bizim aramızdadır. Biz komşumuz açken tok yatmamayı öğrendik. Biz devlet malına el uzatmamayı öğrendik. Biz bu topraklarda kul hakkı almamayı öğrendik. İşte Trakyalı böyle bir coğrafyada yaşar” dedi.

 

“BELEDİYE KAYNAKLARINI KULLANMAYACAĞIM”

Seçim sürecinde yapacağı çalışmalarda belediye kaynaklarını kullanmayacağını söyleyen Eşkinat“Bu belediyede çalışan ama benim çocuklarım olan, geçen seçimi birlikte kazandığımız ve bu belediyeyi birlikte yönettiğimiz evlatlarım benimle birlikte olacak. Ne zaman, mesaiden sonra” dedi.

 

“ÖNCELİĞİMİZ DEPREM”

 Önceliklerinin deprem olduğunu kaydeden Eşkinat “Çünkü yaşam hakkı insanın temel hakkı. Bir deprem Parkı yaptık, büyükşehir erken uyarı istasyonu koydu parka. O parkı deprem eğitim parkı haline getireceğiz. Çünkü deprem değil, yapılan kötü binalar ve eğitimsizlik can kaybına sebep oluyor. Marmara çevresinde yaşıyoruz. Bu Marmara’nın 2 temel sıkıntısından birisi depremselliği, diğeri de kirliliği. Denizimize sahip çıkalım. Bizler Marmara’nın kıyısında bulunan aynı duyarlılığa sahip belediyeler olarak her ay düzenli olarak bu 2 konu üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Marmara’nı kirlenmemesi için her türlü gayreti göstermeye hazırız. Sizden de destek bekliyoruz” diye konuştu. Önümüzdeki dönem Süleymanpaşa’ya yakışır bir belediye hizmet binasını hayata geçireceklerini kaydeden Eşkinat, “Bir Sosyal Yardım Kampüsü yapacağız. Bir süre geciktik. Projesi tamam. İstiyoruz ki bu sosyal kampüsün üstünde Tekirdağ esnafına bir esnaf sarayı üretelim. O yüzden Tekirdağ Esnaf Odaları Birlik Başkanımızla birlikte bu binayı yapalım dedik. Beklememizin nedeni o. Bir hafta daha bekleyeceğim. Eğer Sami Kayın’dan olumlu bir yanıt alamazsam kendim ihaleye çıkıp o binayı yapacağım” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU