Denetimler devam ediyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından etiket, tarife ve fiyat kontrolü denetimleri sürdürülüyor.

GÜNDEM 4.10.2018 16:21:00 0
Denetimler devam ediyor

6502 sayılı yasanın 54. maddesi kapsamında sürdürülen denetimlerle ilgili açıklama yapan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı zaman dilimlerinde işletmeleri etiket, tarife ve fiyat uygulamalarına uyup uymadıkları konusunda denetlemeye devam ettiklerini açıkladı.

 

İŞLETMELER DENETLENİYOR

6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi gereğince işletmeleri denetlediklerini belirten Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, yaptığı açıklamada,  "6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi kapsamında ilgili bakanlık ve bağlı kurumları, belediyeler ve ilgili odalar yasa hükümlerini uygulamak ile görevliler. Biz de Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak ilgili kanun gereğince ürün satışı yapan işletmeleri etiket, tarife ve fiyat listeleri yönünden denetlemeyi sürdürüyoruz. Rutin denetimlerimize geçtiğimiz Eylül ayında başladık ve işletmeleri etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasındaki farklar, etiket ve tartı aleti arasındaki gramaj farkları konularında denetim gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Rutin kontrollerin dışında vatandaşlardan gelen şikayetlerinde değerlendirildiğini belirten Uçar, "Müşterilerini yanıltarak satış yapan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemleri yaparak, gerekli cezaların verilmesi için Tekirdağ Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'ne bilgi veriyoruz. Bugüne kadar ilgili yasa hükümlerine uymayan işletmeler hakkında yapılan işletmeler ilgili kurumlara iletilmiştir. Denetimlerimizi yasa çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz. Bir yandan da vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

 

Haber / Seda AKYOL