Bağımlılık Danışmanlık Eğitimi

2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ergene Kaymakamlığı tarafından "Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi" verileceği belirtildi. TRAKYAKA'nın desteği ile verilecek eğitimler

GÜNDEM 3.10.2018 17:24:00 0
Bağımlılık Danışmanlık Eğitimi

Bağımlılıkla Mücadele konusunda yeni bir çalışma metodu geliştirdiğini belirten Ergene Kaymakamlığı, Ergene’ de yaşayan vatandaşlar, öğrenim gören öğrenci ve veliler için geliştirdiği programı Trakya Kalkınma Ajansı’na sundu. Ergene Kaymakamlığı’nın yaptığı proje faaliyetleri bölge kalkınma ajansı tarafından başarılı bulundu.

 

SON BİLİMSEL TEKNİKLER ANLATILACAK

 

Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi kapsamında vakaya yaklaşım metotları ve bağımlılıkla mücadele de son bilimsel tekniklerin neler olduğu anlatılacak. Eğitim programlarını resmi kurum ve STK'lardan 25 kişi bu seminerleri alarak sahada uygulamaya başlayacak. Özellikle okullarda ve kışlalardaki bağımlılık tutkusunun azaltılması hedeflenen çalışmada AMATEM’den destek alan ailelere de yoğunluk verileceği kaydedildi.

 

PROTOKOL ANLAŞMASI İMZALANDI

 

Ergene Kaymakamlığı Hükümet Konağı'ndaki Toplantı Salonu'nda, alanında uzman hocalar tarafından anlatılacak eğitimin 5 gün süreceği kaydedildi. Bütçesini Kalkınma Ajansı'nın karşılayacağı projenin imza töreninde konuşan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Önemsediğim bir konuydu. Boşlukta kalan, özellikle gençlerimizin bir an önce hür ve bağımsız hayatlarında var olabilmeleri, sosyal hayatlarında tutunabilmeleri ve eğitim hayatlarında başarıya ulaşmaları için onları bu kapandan kurtarmamız ve gençlik enerjilerini doğru kanalize ederek üretime ve çalışma hayatına yönlendirmemiz gerekli. Bu anlamda hazırlattığım bu projeyi anlamlı buluyorum. Görev bölgemdeki her vatandaşımın mesuliyeti için bu konu da atılacak adımları gerekli görüyorum. Projemize destek olan Genel Sekreterim Sayın Şahin’e ve bu projeyi hayata geçiren proje ofisi çalışanlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Genel Sekreter Sayın Mahmut Şahin İle Kaymakam Fatih Kızıltoprak’ın imza akdinden sonra çekilen resimle protokol anlaşması tamamlandı.

 

Haber / Gökhan YILMAZ