İçme suyu havzası koruma altına alındı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti çevresi tel çit ile koruma altına alındı. Su kaynaklarının hızla tükenmesi ve kirlilik tehdidi olu?

GÜNDEM 3.10.2018 15:00:00 0
İçme suyu havzası koruma altına alındı

TESKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı içme ve kullanma suyu elde edilen yüzeysel su kaynaklarının korunmasına ilişkin çalışmalarını sürdüren TESKİ, “TESKİ İçme Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği” ve “İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik” kapsamında Türkmenli Göleti'nin çevresini tel çit ile çevirdi.

 

YETKİLİLER VATANDAŞLARI UYARDI

 

Marmaraereğlisi ilçesinin en önemli su kaynağı olan Türkmenli Göleti dışarıdan gelecek, olumsuz çevresel etkenlere karşın koruma altına alınarak su kaynağı çevresinde dikkat edilmesi gereken durumları gösteren uyarı levhaları da asıldı. Su kaynakları hızla tükenmekte ve çeşitli faktörlerden dolayı kirlilik tehdidi ile karşı karşıya geldiğini belirten TESKİ Yetkilileri su kaynaklarının korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli tüm koruma faaliyetlerinin yapıldığını açıkladı. Yetkililer, gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakabilmek için vatandaşların içme suyu kaynaklarının korunması ve zarar görmemesi için alınan tedbirlere özen gösterilmesini ve su kaynaklarının ve havzaların kesinlikle kirletilmemesi, kirletenlerin uyarılması gerektiğini belirtti.

 

Haber / Yakup KARATEPE