Özel insanlara afet bilinci eğitimi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın "Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım" Projesi kapsamında Kırklareli'de bulunan engelli bireylere yönelik Temel Afet Bilinci Eğitimleri dÃ?

GÜNDEM 1.10.2018 18:10:00 0
Özel insanlara afet bilinci eğitimi

Görme, işitme ve fiziksel engelli bireylerin afet ve acil durum risklerine karşı hazır olmalarını esas alan bir eğitim ve farkındalık projesi “Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım” ile engelli bireylere, kimseye ihtiyaç duymadan kendi başlarına afet anını en az zararla atlatabilmelerini sağlayacak temel becerilerin kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

 

FARKINDALIK DÜZEYLERİ ARTACAK

Bu proje kapsamında verilen eğitimler ile engelli bireylerin hem afet ve acil durum risklerine karşı bilgilenmelerinin sağlanacağı hem de farkındalık düzeylerinin artması sayesinde kendi güçlerinin farkına vararak zor durumların üstesinden gelebilme ve karşılaştıkları sorunları çözebilme kabiliyetlerinin gelişeceği kaydedildi.

 

UYGULAMALI OLARAK YAPILDI

Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara ve ailelerine yönelik olarak düzenlenen ilk eğitimler, eğitmen Mehmet Can Aksekioğlu tarafından vatandaşların evinde uygulamalı olarak yapıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ